Savjet mladih DPS Bar: Stanimo u odbranu Crne Gore

Saopštenjem za javnost oglasili su se iz Službe za informisanje OO DPS Bar. Obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Savjet mladih Demokratske partije socijalista Bar održao je sinoć sjednicu Opštinskog odbora u proširenom sastavu na kojoj su mladi sa svojim gostima razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Istaknuto je da na crkvenim protestima koji se organizuju širom Crne Gore Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije predstavljen na pravi način, i da se zlonamjernim tumačenjem zakona manipuliše vjerskim osjećanjima vjernika od strane jedne vjerske zajednice. Navodno otimanje imovine manipulacija je kojom neodgovorni pojedinci iz crkvenih redova pokušavaju da zadrže nedefinisan položaj SPC u Crnoj Gori, što nije prihvatljivo u savremenoj, nezavisnoj Crnoj Gori, koja teži da kroz pravedna zakonska rješenja organizuje i pitanje vjerskih sloboda za sve vjernike jednako.

Mladi su prepoznali da učesnici litija nemaju problem sa usvojenim zakonom nego sa državom Crnom Gorom i našom partijom. Zaključeno je da donošenjem ovog zakona zatvaramo poslednje identitetsko pitanje u Crnoj Gori i da je to motiv uporne medijske hajke i hibridnog rata, čega mladi treba da budu svjesni. 

Članovi Savjeta mladih DPS Bar istakli su ponos međuvjerskim skladom u svom gradu i zaključili su da je potrebno da svi građani, naročito mladi, stanu u odbranu Crne Gore i njenih vrijednosti ostvarenih od referenduma 2006. godine do danas, jer su ovi protesti usmjereni protiv države”, kaže se u saopštenju Službe za informisanje OO DPS Bar.

Share.

Comments are closed.