SD Bar: Baru je potrebna nova Opšta bolnica

Saopštenjem za javnost se obratile Socijaldemokrate. Obraćanje prenosimo u cjelosti.

“Socijaldemokrate Bara ovim putem žele da ponovo aktuelizuju pitanje izgradnje nove Opšte bolnice u Baru, kao prijeko potrebne investicije u ostvarivanju zdravstvene zaštite na području Opštine Bar i Opštine Ulcinj. Postojeći kapaciteti sa kojima raspolaže Opšta bolnica u Baru, predstavljaju limit sadašnjeg , a pogotovo daljeg razvoja u pružanju zdravstvenih usluga, ne samo Bara i Ulcinja, već i Crne Gore.

Opštine Bar i Ulcinj sa svojih skoro 65 000 stanovnika i koje kao turističku destinaciju posjeti preko 265 000 turista , a u tranzitu preko graničnog prelaza „Sukobin“ prođe blizu 2.400,000 putnika i preko 500.000 vozila, zavređuju da se u Baru izgradi savremena Opšta bolnica, sa svim pripadajućim sadržajima i odgovarajućom opremom, s tim što na postojećoj lokaciji Opšte bolnice postoji sasvim dovoljno prostora za gradnju jednog ovakvog objekta.

Gradnjom objekta nove bolnice u Baru stvorili bi se uslovi da postojeći objekat bude u funkciji Doma za stare osobe, čime bi se riješio i ovaj veoma izraženi problem zbrinjavanja starih osoba.

Cijenimo, da će Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore na pravi način razumjeti ovu našu ponovnu inicijativu i kroz kapitalni budžet Crne Gore, obezbijediti odgovarajuću dinamiku, koja bi nas u dogledno vrijeme dovela do objekta nove savremene bolnice u Baru”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje Mićo Orlandić, predsjednik OO SD Bar.

Share.

Comments are closed.