SDP na parlamentarnim izborima pod sloganom Jaka Crna Gora

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) je na stranačkim organima i formalno usvojila odluku o samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima na kojima će nastupiti pod sloganom “Jaka Crna Gora”.

“Crna Gora je oslabljena pogrešnim načinom vladanja zbog čega je i zaustavljena u evropskim integracijama, sa sve snažnijim, direktnim i otvorenim kritikama koji dolaze sa raznih partnerskih zapadnih adresa. Evidentan je pad u svim oblastima od borbe protiv korupcije, ekonomije do slobode medija. Takva oslabljena Crna Gora rizikuje da bude izložena raznim udarima spolja, nacionalističkim tendencijama i velikodržavnim aspiracijama koji opet prijete regionu pa tako i Crnoj Gori. Zato nam treba jaka Crna Gora da bi mogla da se nosi i sa unutrašnjim i sa vanjskim izazovima”, saopštio je SDP.

Naveli su jaka Crna Gora podrazumijeva nužne promjene i raskid sa politikom koja je oslabila Crnu Goru.

“SDP će u kampanji insistirati na ekonomskim temama sa našim obećanjem da će prosječna plata na kraju narednog mandata biti 700 eura i da neće biti privilegovanih tajkuna koji neplaćajući poreze uskraćuju bolji život svim građanima Crne Gore, piše u saopštenju.

Takođe, navodi se da poruka “Jaka Crna Gora” znači i da će sa SDP-om u vlasti do 2024. biti završeni pregovori sa EU.

“SDP u kampanji želi da pošalje poruku gradjanima i da plaćaju ogromnu cijenu korupcije koja se mjeri milijardama eura pomoći koju bismo dobili od EU. Da je danas Crna Gora u EU, dobili bismo preko 3 milijarde eura pomoći od kojih skoro 1.5 milijardi skoro bespovratne samo zbog zdravstvene krize”, poručuju iz te partije.

Jaka Crna Gora je, kako se dodaje, poruka SDP-a koja znači i beskompromisnu borbu za očuvanje i jačanje crnogorske nezavisnosti i samobitnosti i njene gradjanske i multietničke suštine.

Najavljeno je da će SDP izbornu listu predati u narednih par dana.

Share.

Comments are closed.