Šef diplomatske misije Azerbejdžana u posjeti Raičeviću

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas šefa diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Mahira Džafarov, i direktora Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana-Crne Gore Sejrana Mirzazadu.

Predsjednik Raičević poželio je dobrodošlicu uvaženim gostima i upoznao ih sa prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem i osnovnim razvojnim potencijalima grada Bara. Istakao je značajne investicione projekte i prepoznate potencijale Crne Gore i Opštine Bar i iskazao zadovoljstvo što su inicijalni koraci vizionarstva Republike Azerbejdžan započeli upravo u Baru, što je dalo plodove uspješne saradnje.

Mahir Džafarov, šef diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, zahvalio se na srdačnom prijemu i istakao da Bar ima posebno mjesto u njihovoj diplomatskoj misiji. Izrazio je zadovoljstvo i pohvalio napore koje lokalna uprava ulaže u razvoj grada u svim oblastima. Šef misije je poželio uspjeh u budućem radu lokalne uprave, uvjeren da će zajednička saradnja biti dodatno poboljšana i ojačana. Džafarov je naveo da se uspješnost uzajamnog partnerstva ogleda u činjenici da je Azerbejdžan najznačajaniji investitor u Crnoj Gori u posljednje tri godine. Osim uspješnih investicionih ulaganja, Azerbejdžan je opredijelio i donacije širom naše države, što ukazuje na zavidan nivo prijateljskih odnosa.

Sejran Mirzazade, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana-Crne Gore i prvi otpravnik poslova Azerbejdžana u Crnoj Gori istakao je da je posjeta Opštini Bar prva u nizu zvaničnih posjeta crnogorskim lokalnim upravama, što nije slučajnost, sa obzirom na to da su prijateljski odnosi ove dvije zemlje započeli upravo u Baru, kada je u novembru 2011. godine otvoren Kulturno-ekonomski centar Azerbejdžana-Crne Gore. Pomenuti centar, koji se od 2017. godine nalazi u Podgorici, od samog osnivanja djeluje kao „kuća prijateljstva“ koja njeguje viziju upoznavanja crnogorske i azerbejdžanske javnosti sa kulturnim i društvenim dešavanjima, ekonomskim i investicionim potencijalima, turizmom i gastronomijom, kao i prirodnim ljepotama naše dvije države. Direktor Kulturno-ekonomskog centra istakao je da Opština Bar ima posebno mjesto u viziji ojačavanja saradnje, posebno na ekonomskim osnovama, koju je zavrijedila konstatnom podrškom Kulturno-ekonomskom centru dok je sjedište istog bilo u Baru.

Predsjednik Raičević je zaključio da je Opština Bar iskreni prijatelj, ali i pouzdan partner Republici Azerbejdžan u svim poduhvatima koji imaju za cilj da dodatno ojačaju vezu između naša dva naroda.

Share.

Comments are closed.