Šetalište preplavila radost, pjesma i ples

Još jednom veselom i razigranom manifestacijom, JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, juče je, tradicionalno, na Šetalištu kralja Nikole ispratila nekoliko stotina predškolaca.

Mališani su se okupili na plaži „Madžarica“ odakle su, vođeni Barskim mažoretkama, svečanim defileom stigli ispred kafića „Parapet“ i započeli sa plesom.

Brojnim Baranima koji su se okupili da im pruže podršku, djeca su sa svojim vaspitačicama priredila sedam plesnih koreografija programa “Rastimo uz ples”, Dečje plesne asocijacije iz Beograda, čime su ujedno obilježili i Međunarodni dan djeteta.

Po prvi put, „malim maturantima“ su se na podijumu pridružili đaci prvaci iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić”.

Tako su svi zajedno, vođeni muzikom i snažnim aplauzima koji su dolazili iz publike, ispunili Šetalište veselim pokretima, plesnim koracima i najslađim osmjesima. 

Specifičnost ovog programskog sadržaja je ciljano povezivanje djece predškolskih ustanova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, identičnim plesnim numerama, koje su istovremeno izvedene na gradskim trgovima širom ovih država.

Predškolce, roditelje i ostale goste, sa neizmjernom radošću, pozdravila je direktorica JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, Ivana Milenković.

„Draga naša djeco, pomalo neobično zvuči da ste sada već veliki, da mnogo toga umijete i znate i da ste spremni za školske klupe. U vrtiću su vaš rast i razvoj u prethodnim mjesecima i godinama, svakodnevno, pratile i podržavale vaspitačice, na čijim licima se u ovom trenutku očitava očigledna sreća, ali sam sigurna da se u njihovom oku skriva i neka suza ili tračak sjete zbog rastanka sa vama. Vrijeme koje ste proveli zajedno bilo je ispunjeno toplinom, pažnjom i posebnim vezama zauvijek urezanim u vašim sjećanjima.

Cijenjeni roditelji i staratelji, vi stvarate čari neopisive ljepote i beskrajne svjetlosti u životima vaše djece. Vaša ljubav, podrška i posvećenost su neizmjerni. Zahvaljujemo vam se na veoma uspješnoj saradnji, ukazanom povjerenju i zajedničkom kvalitetnom i maštovitom kreiranju djetinjstva jedne generacije.Našim predškolcima želimo uspješan polazak u školu, mnogo zdravlja, znanja i bezbrižne igre u danima koji dolaze. Neka im je srećan početak školovanja“, istakla je Milenković.

Ova vesela i rasplesana manifestacija završena je puštanjem balona u vazduh.

Share.

Comments are closed.