Simonovska: Konačno mogu da odmorim u izolaciji

Predsjednica Udruženja odbojkaških sudija Crne Gore i najbolji crnogorski odbojkaški sudija Sonja Simonovska u razgovoru za Radio Bar i Bar Info je kazala da uživa u izolaciji i da konačno može da odmori od tempa života koji je inače prati – poslovne obaveze, putovanja, utakmice…

“Sada imamo puno vremena da provodimo sa porodicom i da rezimiramo ono što smo do sada uradili. Nema dosade, osmišljavamo šta ćemo da radimo kako bi nam vrijeme brže prošlo. Od prvog dana poštujem sve mjere koje su izdali nadležni organi i smatram da samo tako možemo da zaštitimo sebe i našu populaciju. Vidimo i sami što se desilo sa Kinom, da ne govorim o Italiji. Provodim vrijeme u kući tako što surfujem po internetu, zatim pogledam neku utakmicu, ispitujem se gdje sam pogrešila, a šta sam dobro napravila. Uglavnom, prolaze dani i nadam se da će nas ovaj virus zaobići u nekim većim razmjerama. Moramo da ostanemo kući, kako bi ispoštovali i zaštitili one koji zbog nas moraju da rade”, istakla je Simonovska.

Ostaje žal što je u samom finišu sezone zaustavljeno prvenstvo i kup u odbojci.

“Nismo uspjeli da odradimo završnicu kupa i prvenstva. Zaustavila su se sva svjetska takmičenja, ali nadam se da ćemo, ako se budemo pridržavali mjera i budemo savjesni kao što uglavnom jesmo, brzo prebroditi sve ovo”, kazala je.

Sportisti iz Bara, među kojima je i Simonovska, snimili su video kojim su poslali jasnu poruku svima da ostanu doma.

“Sigurno da u ovom vremenu nije lako ostati kući, jer i mladi i stari imaju neke svoje potrebe. Mi smo navikli na aktivan život i neke rituale u našem gradu, ali jedino ako budemo slijedili uputstva nadležnih, uspjećemo, prije svega, da zaštitimo sebe. Nekad sam bijesna na ljude koji olako shvataju situaciju. Svi vole lijepo vrijeme i da izađu, ali molim vas da izdržimo. Kinezi su izdržali više od dva mjeseca i pobijedili virus, možemo i mi”, naglasila je.

Simonovska je pohvalila Opštinski tim za zaštitu i spašavanje na svim dosadašnjim mjerama koje su preuzeli.

“Pozdravljam sve što naša vlast donese, jer mi nikako da se urazumimo dok nas ne kazne. Neće nam pobjeći ulica, ni korzo i sport za ova dva mjeseca što ćemo ostati doma da se sačuvamo. Prije svega, želim da podržim zdravstveno osoblje cijele Crne Gore i da im odam počast koliko se trude i žrtvuju. Svaka čast i vama u medijima i svima onima koji rade u marketima, njima treba da odamo svu počast“, zaključila je Simonovska.

Share.

Comments are closed.