Sindikalna organizacija Luka Bar AD pobjednik lučkih igara

Na 39. Susretima luka i pristaništa Srbije i ex-Yu, koji su održani na Tari od 9. do 12 juna, Sindikalna organizacija Luke Bar je ubjedljivo, po drugi put uzastopno, zauzela prvo mjesto. Popularne lučke igre su okupile učesnike iz 14 luka i pristaništa regiona.

Ekipe Sindikalne organizacije Luke Bar, koje je predvodio Nedžad Bracić, predsjednik Komisije za sport i mlade, su osvojile zlatne pehare u pikadu i plivanju, srebrne pehare u fudbalu i stonom tenisu i bronzani pehar u šahu, dok je Goran Vukčević dobio diplomu najboljeg pojedinačnog igrača u pikadu.

“Sa ovim rezultatima Sindikalna organizacija Luke Bar je ubjedljivo, po drugi put uzastopno, zauzela prvo mjesto u ukupnom plasmanu ispred drugoplasiranog Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper, inače najbrojnije ekipe na takmičenju”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Alis Šabotić, predsjednik Sindikalne organizacije Luke Bar.

Sindikat se posebno zahvalio menadžmentu Luke Bar na finansijskoj podršci, kao i takmičarima, “koji su bili izuzetni kao sportisti i koji su dostojanstveno predstavili ne samo ovaj Sindikat, nego i samu Luku Bar i grad Bar”.

Share.

Comments are closed.