Sjutra prvi Festival grožđa, kreće i turistički vozić

Turistički voz “Ćiro” stiže u Crmnicu na Festival grožđa, koji će se održati 6. septembra. Voz će sa gostima krenuti od Virpazara ka Boljevićima, Limljanima i ponovo se vratiti u Virpazar. Iako je „Ćiro” krajem avgusta prošle godine stigao u Bar s idejom da bude korišćen za jedinstvenu turističku ponudu  da izletnike vozi kroz Crmnicu narelaciji Virpazar-Boljevići-Limljani-Virpazar, procedura je učinila svoje i ostao je neiskorišćen.

Kako najavljuju iz TO, planirano je da na Festivalu grožđa turistički voz “Ćiro” prve goste iz Virpazara dovede do “Vinarije Klisić” u Limljanima.

Inače, prvi Festival grožđa ima za cilj promociju vina, grožđa, vinograda i vinogradara. Tog dana na brojnim štandovima će svoja vina predstaviti vinari iz crmničkog kraja, a prisutni će moći da kupe i razne domaće proizvode i suvenire. Posjetioci će biti u prilici da vide i, ukoliko žele, učestvuju u tradicionalnom “gaženju” grožđa, a za ovu prilikuTuristička organizacija Bar će obezbijediti i besplatno grožđe za degustaciju. Za ovu manifestaciju pripremljen je i kvalitetan kulturno-zabavni program. Manifestaciju će otvoriti kamerni hor „Antivari Musica”, koji će na repertoaru ovog puta imati crnogorske izvorne pjesme. Nakon njih će nastupiti poznata barska etno-grupa „Zora”, a zvijezda manifestacije će biti popularni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar, u saradnji sa MZ Crmnica, vinarima, vinogradarima i lokalnim privrednicima.

Share.

Comments are closed.