Sonja Simonovska ponovo na Evropskom prvenstvu za odbojkašice

Naš najbolji, ali i jedan od najboljih evropskih sudija – Baranka Sonja Simonovska, dijeliće pravdu na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu za odbojkašice! Simonovska će suditi mečeve grupe C, u kojoj su domaćin Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Italija, Slovačka i Švajcarska, a koja se igra u Zadru.

“Ova grupa u Zadru je odlična, krećemo danas, kada je zvanično otvaranje. Dolaze predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić, premijer Hrvatske Andrej Plenković sa članovima kabineta. Juče smo imali testiranje, sve je prošlo super, a sjutra sam prvi sudija na meču Mađarska – Slovačka, koji počinje u 20.30 časova. Srećna sam što sam ovdje, za mene je velika čast što ću učestvovati i predstavljati naš Savez”, kaže Simonovska.

Sonja je odavno u samoj eliti evropskih odbojkaških sudija, osim na prošlom Evropskom prvenstvu, dijelila je pravdu i na EP za odbojkaše 2015, na Superfinalu Evrolige i u ženskoj i u muškoj konkurenciji… Zbog toga je njena ocjena organizacije ovogodišnjeg EuroVolleya, bar kada je u pitanju grupa koja se igra u Zadru, i te kako relevantna.

“Sve je baš lijepo organizovano, Hrvati su se potrudili da sve dobro funkcioniše. Dvorana ‘Krešimir Ćosić’ je izvanredna, tako da očekujem sjajne odbojkaške predstave”, zaključuje Sonja Simonovska.

Share.

Comments are closed.