Stara čaršija zvanično prvi hotel sa pet zvjezdica u Baru

Bar od danas zvanično ima prvi hotel sa pet zvjezdica – “Staru čaršiju”.

U ovaj hotel stiglo je rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma o kategorizaciji, uz tablu koja je istaknuta na ulazu u “Staru čaršiju”.

U septembru 2021. godine hotel&spa posjetio je tim Ministarstva održivog razvoja i turizma. Obišavši hotelski kompleks, posmatrajući rad zaposlenih i sadržaj samog hotela, donijeli su odluku da mu dodijele pet zvjezdica.

“Kao prvi hotelski kompleks kategorisan sa 5* u Baru, imamo tu čast, ujedno i veću odgovornost da dosadašnja zalaganja podignemo na još viši nivo. Na nama je zadatak da vas uvjerimo da je ‘nagrada’ dospjela u prave ruke. Isto tako, u predstojeću sezonu ulazimo radosni i sa još više motivacije za rad. Naši majstori koji su svojim zlatnim rukama gradili ‘Staru Čaršiju’, stub su ove vizije. Svojim umijećem i vještinama ostavljaju trag u svakom kamenu.

Naš je hotelski kompleks orijentisan ka veličanstvenom Starom gradu, koji iza svojih zidina ljubomorno čuva istoriju, kulturu i autentičnost. Pogled na masive planine Rumije nikoga nije ostavio ravnodušnim. Kompleks odiše spojem prošlosti i sadašnjosti, tradicije i modernog. Unutrašnjost hotela je spoj kamena i drveta unoseći dozu elegancije i otmenosti, pružajući našim gostima osjećaj spokoja i udobnosti”, kaže se u saopštenju “Stare čaršije” hotel & spa, kojeg potpisuje menadžer Vernes Zagora.

Vlasnik ovog ekskluzivnog hotela, otvorenog 20. jula 2019. godine, je poznati crnogorski humanista Hajriz Hačko Brčvak.

Share.

Comments are closed.