Stranačka saopštenja, 1. avgust – URA, SNP

SNP najoštrije osuđuje privođenje glumca Vuka Jovanovića

Medijski centar SNP CG: SNP CG najoštrije osuđuje privođenje od strane policije mladog glumca Vuka Jovanovića, koji će biti i nosilac liste SNP u Budvi, zbog crtanja murala pokojnom predsjedniku Crne Gore Momiru Bulatoviću.

Samo ljudi bez odgovornosti i trunke poštovanja za nekadašnjeg predsjednika i rukovodioca Crne Gore mogu da urade ovako nešto. Mladi SNP Budva htjeli su da ovim činom skrenu pažnju na lik i djelo Momira Bulatovića, a budvanskoj policiji neka ovaj postupak služi na “čast”.

SNP CG traži da budvanska policija uputi izvinjenje mladom glumcu koji je proslavio ime Budve i Crne Gore i njegovo što hitnije oslobađanje.

Sloboda se ne može vezati i zato će aktuelna vlast 30. avgusta završiti na političkoj margini.

***

URA: Jedan od najvećih dječjih hirurga Crne Gore, dr Zoran Pavličić, podržao platformu “Crno na bijelo”

Dr Zoran Stevov Pavličić  jedan od najvećih crnogorskih dječjih hirurga, podržao je danas platformu “Crno na bijelo” koju su ranije predstavili iz Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS uz podršku nezavisnih intelektualaca i slobodnih građana, kazali su iz Medijskog tima ove platforme.

“Smatram da program Građanskog pokreta URA, sa platformom ‘Crno na bijelo’, nudi građanima Crne Gore okupljanje oko gorućih tema koje urušavaju našu zajednicu, kao što su odsustvo vladavine prava, slabe i od politike zavisne institucije, neodrživa ekonomija, nedovoljna pažnja države prema nauci, prosvjeti i zdravstvu kao i izrazeni nemar i nedostatak strateške politike u očuvanju životne sredine”, naveo je Pavličić u podršci.                             

Pavličić ističe da je po nacionalnosti Srbin, ali da “samo zajedno, izbjegavajući nametnute nacionalne i vjerske podjele, udruženim progresivnim snagama naše zajednice možemo izgraditi modernu Crnu Goru, kojom ćemo biti ponosni”.

Dr Zoran Pavličić školovan je u Francuskoj i u USA, dugo radio u Dječjoj bolnici KCCG i u mnogim afričkim zemljama kojima je pomogao u razvoju moderne hirurgije. Govori i služi se sa više svjetskih jezika.

Share.

Comments are closed.