Stranačka saopštenja, 11. maj – DPS, Demokrate

Demokrate, reagovanje na saopštenje DPS-a: Drecun, rekorder po funkcijama i otpremninama delegiran da u ime DPS-a napada demokratsku mladost

Da je DPS na nas mlade oponirao mladošću, razumjeli bi. Da su u DPS-u nas mlade i našu kampanju kritikovali kroz riječi i slova naših vršnjaka, shvatili bi. Da je u ime DPS-a o foteljama i njihovoj odbrani govorio bilo ko drugi, a ne gospodin Drecun, ovaj odgovor ne bi ni sastavljali.

Međutim, da baš sve ove kategorije poveže, objedini i istakne gospodin Andro Drecun, to ne možemo baš da razumijemo i prećutimo. Ipak, ako to sagledamo isključivo iz ugla barskog DPS-a, možda upravo bivši direktor barske „Primorke“, nekadašnji šef kabineta Žarka Pavićevića, savjetnik Zorana Srzentića i Vladana Vučelića, referent Brana Gvozdenovića i sada „sekretar za trotoare“ Dušana Raičevića i jeste pravi reprezent politike ove partije u Baru, spreman da je brani na svakom koraku ili bolje reći sa svake funkcije na kojoj se zadesi.

Jasno je da je gospodin Drecun istureni partijski vojnik koji je delegiran da u ime DPS-a napada barsku demokratsku mladost. Ali gospodin Drecun napadajući barsku mladost, istovremeno i brani politiku koja mu je omogućila da sve ove godine na grbači građana i mladosti ostvaruje beneficije i otpremenine, pri čemu su njegovi motivi za oglašavanjem dakle, dupli.

Zbog Drecuna i njemu sličnih barska mladost je primorana da napušta svoje ognjište, zbog Drecuna i njemu sličnih barska omladina nema dana radnog staža, ali isto tako baš zbog Drecuna i njegovih pretpostavljenih  barska mladost konačno, posle dužeg vremena ustaje spremna da se bori protiv nepravde, spremna da odbrani svoj integritet, ponos i prava i da u konačnom pobijedi u borbi za bolji i prosperitetniji Bar.

Ako se nama, kako kažete gospodine Drecun kvalitet određuje rokom trajanja, onda se vama u DPS-u kvalitet slobodno može odrediti brojem otpremnina koje ste „zakučili“ po lokalnim i državnim preduzećima. To koliko je DPS u Baru jak gospodine Drecun, govori činjenica da ste sa spremne političke pozornice zvane „lokalni izbori“ pobjegli glavom bez obzira, što je nezabilježen detalj u novijoj crnogorskoj istoriji. To koliko je DPS u Baru jak gospodine Drecun, govori činjenica da ni na mjesnim sastancima vaših odbora nemate kvorum. To koliko je program barskog DPS-a jak govori činjenica da ste sve projekte iz našeg programa iz 2018. godine koje ste tada ismijavali, sada preuzeli predstavljajući ih kao svoje, u nedostatku sopstvenih.

I u konačnom, to koliko ste vi i vaša partija zaštitili Bar i Crnu Goru tome svjedoče brojna zgarišta uništenih preduzeća širom barske opštine, konkretno Primorke čiji ste kormilo baš Vi napustili neposredno prije njenog konačnog uništenja.  A o odnosu sa funkcionerima koje ste savjetovali i u čijoj ste službi radili, govorićemo kada se opet oglasite. Za ovu priliku ovo je sasvim dovoljno.

***

Drecun (DPS):  Demokrate – kakav kvalitet takav i rok trajanja

“Ozbiljna politika DPS-a u Baru čiji se rezultati rada vide na svakom koraku i koju su građani odavno prepoznali što potvrđuju i stalne izborne pobjede, postala je odavno noćna mora Demokrata koji, u svom prepoznatljivom maniru manipulatora, kroz posljednje političke trzaje pred nestanak sa scene očajnički pokušavaju ostati prisutni makar još koji dan”, istakao je Andro Drecun, član Izvršnog odbora DPS-a Bar.

Drecun je dodao da su sada na redu samo njima poznata istraživanja kroz koja žele da građane Bara ubijede da ne treba da vjeruju svojim očima i “masovnim” skupovima odnosno debaklima koji su pokazali pravu snagu Demokrata, jer je odavno prepoznat njihov jedini cilj, a to je odbrana fotelja.

Drecun ističe da bi svaka ozbiljna partija objavila istraživanja koja potkrepljuju njihove tvrdnje, ali to se u ovom slučaju nije desilo što je bilo i očekivano s obzirom da od početka rada Demokrate ne grade svoj politički program na činjenicama i konkretnim djelima već isključivo jeftinim populističkim pričama koje više niko ni ne želi da sasluša, što su im Barani na jednom od njihovih nedavnih skupova jasno poručili. Naime, pomenutom skupu prisustvovali su samo članovi rukovodstva partije sa nekoliko svojih prijatelja.

 „Demokratama je savršeno jasno da DPS u Baru nikad nije bio jači, a o tome svjedoče na stotine novih članova i simpatizera partije koji su u samo prethodnih par mjeseci pristupili našem pobjedničkom timu. Demokrate su prve uradile anketu i među sobom saopštile da nemaju šta da traže u Baru nego da se fokusiraju na druge opštine, što im je možda jedina ispravna odluka koju su donijeli od početka svog rada”, ističe Drecun.

Drecun ukazuje da DPS nikad nije imao nikakve satelite već političke partnere sa kojima je uspio da odbrani državne interese koje su Demokrate i njihovi doskorašnji koalicioni partneri htjeli u potpunosti da uruše.

“Upravo je kvalitet to što nas razdvaja, a poznato je da kvalitet određuje i trajnost zato je vaš rok trajanja bio kratak i već je istekao, što najbolje potvrđuju fotografije sa vaših skupova. Ozbiljni politički programi se ne sastoje od prebrojavanja rupa na putevima i pravljenja crtanih filmova po društvenim mrežama, već u jasnim i konkretnim aktivnostima kojima se poboljšavaju uslovi života naših građana i čuva država u kojoj živimo. Politika DPS-a bila je uvijek snažna u izazovnim vremenima jer je utemeljena na zaštiti Crne Gore i njenom usmjeravanju ka evropskim vrijednostima.  Za vas bi se moglo reći da ste te vrijednosti držali samo kao fasadu koja je brzo popustila pod nacionalističkim nabojima i ekstremnom željom za foteljama koje ste jako tužni morali brzo i da napustite, jer je vaša politika kratko trajala, isto kao jogurt u čašici”, zaključuje Drecun.

Share.

Comments are closed.