Stranačka saopštenja, 13. jul: SDP, DPS, SNP

SDP: Delegacija SDP, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković, položila vijenac u Virpazaru

Delegacija SDP, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković, položila je danas vijenac na partizanski spomenik Palim borcima u Virpazaru.

“13. jul je sjećanje na dvije suštinske istorijske vertikale naše države, borbe za slobodu i antifašizam. 13. jul 1878. je kruna pet vjekova borbe za slobodu našeg naroda, a 13. jul 1941. dan ustanka crnogorskog naroda u borbi protiv okupatora. Danas se sa ponosom i pijetetom sjećamo svih boraca narodno oslobodilačkog rata, sjećamo se svih onih koji su 1878. donijeli i utemeljili nezavisnu državu Crnu Goru” – istakla je Draginja Vuksanović Stanković.

“Socijaldemokratska partija je nastala na idejama antifašizma i državotvornosti i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koji su ustali u borbu protiv okupatora u tada porobljenoj Evropi. Na temeljima te borbe danas smo izgradili modernu Crnu Goru, ali na temeljima te borbe gradićemo evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru”- navela je Vuksanović Stanković.

“Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore, a nama, građanima Crne Gore, neka je srećan Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma” – zaključila je Vuksanović Stanković.

***

DPS: Mladi DPS dijelili maske sugrađanima

Mladi Demokratske partije socijalista upriličili su jutros akciju podjele zaštitnih medicinskih maski svojim sugrađanima, čestitajući im tom prilikom Dan državnosti i podsjećajući na obavezu poštovanja mjera NKT.

“Država se voli odgovornošću, poštovanjem institucija i brigom o zdravlju! Simbolika 13.jula, vrijednosti antifašizma i slobode izvojevane prkosnom mladošću, nadahnuće su za mlade generacije koje će biti nosioci budućih pobjeda i koje će ispisivati nova poglavlja u ljetopisu crnogorske državnosti!”, poručuju iz Savjeta mladih DPS Bar.

***

SNP: 13. jul simbolizuje ono najbolje, najplemenitije i najčasnije u našem društvu

Danas su članovi Asocijacije mladih SNP Nikšić, uz prisustvo predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića, predsjednika OO SNP Nikšić Nenada Markovića i koordinatora za izbore Mladena Milovića, položili vijence na spomeniku strijeljanim rodoljubima na Trebjesi, te na spomenicima Ljubu Čupiću, Stojanu Kovačeviću i Novaku Ramovu.

SNP Nikšić je na ovaj način izrazio svoj duboki pijetet prema junacima 13. jula, koji su prvi pronijeli baklju slobode u porobljenoj Evropi, i ostavili svojim potomcima vječiti ponos i razlog za zadovoljstvo.

SNP CG će ostati privržena vrijednostima 13. jula, velikom danu crnogorske istorije, koji simbolizuje ono najbolje, najplemenitije i najčasnije u našem društvu i koji je jasna ideja vodilja crnogorskom društvu za budućnost.

Polaganju vijenaca je prisustvovao i profesor Radan Nikolić, predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. godine.

***

Share.

Comments are closed.