Stranačka saopštenja, 16. okt – Demokrate

Demokrate: Barska lokalna vlast još jednom je pala na ispitu

Aleksandar Vukmanović, član OO Demokrata Bar:

Barska lokalna vlast koja navodno godišnje ulaže milione eura u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, još jednom je pala na ispitu zrelosti kada je u pitanju rješavanje osnovnih problema građana.

Katastrofalna sezonska priprema riječnih korita i kanala, divlja gradnja, katastrofalno stanje saobraćajnica, pa i onih novoizgrađenih u dijelu odvoda voda doveli su do ogromnih štetnih posljedica po građane i okolinu.

Gotovo je nevjerovatno da se u jednu saobraćajnicu uloži npr. 400 hiljada eura, da se navodno ugradi sva moguća podzemna hidrotehnička infrastruktura i da ta ista saobraćajnica sa pojavom prvih obilnijih padavina automatski bude paralisana odnosno pretvorena u riječno korito ispunjeno vodom.

I to ne jedna, već na desetine glavnih i sporednih ulica u našem gradu. Ulica kod restorana “Las Ramblas” sinonim je za poplavljene djelove užeg gradskog jezgra kao i Šušanj, Ilino, Sutomore, Bjeliši u koje se godinama, bar po tvrdnjama nadležnih i predsjednika Opštine Raičevića ulažu velika sredstva za rješavanje upravo problema koji se ispoljavaju sa pojavom prvog većeg nevremena.

Takva situacija je i sinoć zadesila Bar. Grad koji je gotovo sat vremena ostao paralisan. Šteta gotovo u svakom dijelu grada. Opasnost i posledice po građane. A od raštimovane opštinske družine “ni slova” o nadoknadi štete .

 Građanima se mora nadoknaditi sva šteta koja je nastala.

Takođe, skorom promjenom vlasti koja je kako vidimo izvjesna i u Baru, utvrdiće se odgovornost onih koji su uporno, i to svake godine, ispumpavali novac iz opštinskog budžeta, za rješavanje problema koji ne da nisu rješavani već su se produbljivali i kako vidimo na sinoćnjem primjeru, postali  problemi sa katastrofalnim posledicama po grad, građane i okolinu.

***

Demokrate: Nijedan funkcioner Partije, niti je pomenut, niti je njegovo ime razmatrano kao opcija za angažman u bilo kom resoru

Pojedini mediji prethodnih dana imaju ambiciju da Demokratama i našoj koaliciji raspoređuju resore u budućoj Vladi Crne Gore, služeći se prije svega špekulacijama, a ne činjenicama.

Mi smo odgovorni politički činioci koji u ovoj fazi pregovora razgovaraju isključivo o resorima i usmjereni su na što efikasnije formiranje Vlade Crne Gore. Dakle, ni jedan funkcioner Partije, niti je pomenut niti je njegovo ime razmatrano kao opcija za angažman u bilo kom resoru, iz prostog razloga što će ta tema biti na dnevnom redu tek nakon raspodjele resora. Na to nas obavezuje prije svega Statut, odgovornost prema građanima Crne Gore, ali i postovanje nasih funkcionera, jer ne dozvoljavamo igranje sa imenima i sudbinama ljudi, jer ovo nije kviz ili licitacija za kupovinu vozila, već ozbiljan i odgovoran posao.

Nakon dogovora o raspodjeli resora po demokratskim i utvrđenim principima, a shodno participaciji naše koalicije, odnosno Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore, predlozicemo kandidate za funkcije koje pripadaju nasoj koaliciji.

Nakon što u skladu sa unutarpartijskim procedurama budu poznata imena budućih funkcionera u nase ime, ona će biti saopštena javnosti. Na kraju, molimo pojedine medije da imaju u vidu ove činjenice i da se uzdrže od plasiranja u javnost špekulacija.

Share.

Comments are closed.