Stranačka saopštenja, 2. april – Demokrate

Leković (Demokrate): Opština Bar da pod hitno osvijetli centar grada i reguliše saobraćajnicu kod Volija

Sinoćni saobraćajni incident u centru grada u kojem je, nažalost, povrijeđeno dvoje naših sugrađana može se komotno pripisati Opštini Bar čijom zaslugom već neko vrijeme prolazak kroz sami Centar grada predstavlja pravu akrobaciju.

Činjenica da je večerašnji uviđaj od strane policijskih službenika vršen pod blicevima mobilnih telefona, dovoljan je dokaz i sasvim ide u prilog tvrdnji da Opština nije uradila ništa kako bi omogućila bezbjedan prolaz kroz Centar grada tokom predizborne rekonstrukcije trga.

S druge strane, nakon saobraćajnice kod “Okova”, kritičnog i već pomenutog Centra grada, još jedna crna saobraćajna tačka rađa se kod “Volija”, odnosno kod skretanja za Luku Bar. Tu je Opština u sklopu svojih predizbornih aktivnosti postavila semafore, koji su već izazvali nekoliko saobraćajnih udesa, a koji pritom još uvjek nijesu u funkciji?! Pritom i kada budu operativni, pitanje je da li će sugrađanima olakšavati ili pak otežavati prolazak na ovoj jako prometnoj saobraćajnici.

Bilo kako bilo, pozivamo Opštinu da hitno i već danas reaguje osvjetljavanjem Centra grada, postavljanjem znakova upozorenja ali i da adekvatno reguliše saobraćaj na svim ostalim saobraćajnicama koje se smatraju kritičnim i nebezbjednim u našoj opštini.

Share.

Comments are closed.