Stranačka saopštenja, 22. april: DPS, URA

Barska URA obilježila Dan planete Zemlje: Sugrađanima podijelili sadnice cvijeća

Članovi Opstinskog odbora GP URA Bar su danas akcijom u centru grada obilježili 22. april Dan planete Zemlje. Tim povodom organizovana je podjela sadnica vrtnog i saksijskog cvijeća kao i sadnice ljekovite aloja vere biljke što je naišlo na pozitivne reakcije građanki i građana Bara.

“Crna Gora je prva i jedina zemlja na svijetu koja je odrednicu da bude ekološka uvrstila u sopstveni Ustav. Na žalost, ekološko opredjeljenje još uvjek je više deklerativno nego suštinsko. Opštinski odbor GP URA Bar će svoje buduće djelovanje aktivno usmjeriti na poštovanje i sprovođenje zakona o zaštiti životne sredine”, istakla je Ferida Peročević, potpredsjednica GP URA Bar. Cilj ove akcije je bio da se na simboličan i praktičan način podigne ekološka svijest građana o značaju očuvanja životne sredine i ekosistema, a to je i glavna misija Gradanskog pokreta URA kao članice Evropske partije Zelenih.

***

DPS Bar: Spremni za novi četvorogodišnji mandat

U Mjesnom odboru Bar V održan je sastanak, kojem je prethodio obilazak ove mjesne zajednice, na kojem su vođeni izuzetno sadržajni i konstruktivni razgovori sa mještanima i domaćinima.

Početak kampanje za lokalne izbore u Baru nije slučajno počeo baš od ovog mjesnog odbora – on pokriva područje u kojem godinama unazad živi vizija Demokratske partije socijalista – multinacionalna i multikonfesionalna sredina, koja se planski i infrastrukturno razvija.

Nakon sumiranja rezultata prethodnog četvorogodišnjeg perioda, dogovoreni su, shodno prioritetima koje su iznijeli mještani, planovi za novi mandat čiji će nosilac zasigurno biti Demokratska partija socijalista.

Sastanku su prisustvovali predsjednik OO DPS Bar Mladen Đuričić, Dušan Raičević, kao i koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore za Bar Danijel Živković.

Share.

Comments are closed.