Stranačka saopštenja, 25. maj – Demokrate

Leković (Demokrate): Hoće li nakon Zete, DPS i partneri konačno dati obećanu samostalnost i Sutomoru?

“Nakon što je DPS sa koalicionim partnerima krenuo u spašavanje Ivana Vukovića projektom davanja samostalnosti gradskoj opštini Golubovci, koji nije ništa drugo do politički inženjering kojim se uoči lokalnih izbora u Glavnom gradu želi smanjiti velika prednost opozicije, ne bi bilo uopšte začuđujuće da se slična inicijativa odjednom pokrene i u Baru kako bi se spašavao odlazeći predsjednik Dušan Raičević.

Tu naravno mislimo na slučaj Sutomora u kojem je DPS sa partnerima u odnosu na lokalne izbore 2018. godine, na parlamentarnim izborima doživio pravi brodolom.

U avgustu 2020. godine opozicija je osvojila gotovo 500 glasova više od DPS-a i njegovih partnera. Vjerujemo da je ta razlika, nakon dešavanja u poslednjih nekoliko mjeseci na državnom nivou, u Sutomoru još izraženija u korist opozicije.

Vjerujemo da su jedina, a vjerovatno i odlučujuća kočnica i ovoj političkoj kalkulaciji, prihodi koje Opština Bar ubira iz ovog dijela barske opštine, a koji su potrebni kako bi se sprovela ‘kvalitetna’ kampanja u susret lokalnim izborima na kompletnoj teritoriji grada Bara.

Podsjećamo da je proteklu deceniju, gotovo pred svake izbore DPS preko svojih predstavnika u MZ obećavao stanovnicima Sutomora nezavisnost i ‘slobodu’ od Opštine Bar. Međutim, sve se završavalo na riječima i praznim obećanjima. Čim bi se prihodi i takse slile u barsku kasu, inicijative su ekspresno stavljane u fioku.

Hoće li ih DPS sada ponovo izvaditi, pa nakon izbora vratiti ili pak izvaditi i konačno realizovati želju stanovnika Sutomora, ostaje da se vidi”, navodi se u saopštenju odbornika Demokrata u SO Bar Momčila Lekovića.

Share.

Comments are closed.