Stranačka saopštenja, 28. mart: Biram Bar- Biram CG, URA

Forum žena barske URE obilježio Sat za planetu

Forum žena barskog odbora Građanskog pokreta URA je u subotu na radnom sastanku obilježio globalnu kampanju “Sat za planetu”.

Na sastanku kojim je predsjedavala dr Milenka Vraneš Grujičić članice Foruma žena barske URE su diskutovale o konkretnim koracima koje će preduzeti na lokalnom nivou u cilju ublažavanja posljedica prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Sat za planetu Zemlju je globalni pokret koji organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF), a počeo je kao događaj gašenja svijetla u Sidneju 2007. godine koji je kasnije zaživio u cijelom svijetu. Crna Gora se toj inicijativi pridružila 2010. godine. Događaj se održava svake posljednje subote u martu, podstičući pojedince, zajednice i preduzeća da ugase električnu rasvjetu koja nije neophodna, na jedan sat, kao simbol posvećenosti planeti.

***

Novaković: Moramo učiniti sve da ova sezona bude bolja od prošlogodišnje

Radomir  Novaković Cakan, predsjednik Biram Bar– Biram Crnu Goru, boravio je u Beogradu na Sajmu turizma kako bi animirao poslovne i privatne kontakte koje ima u Srbiji da ovog ljeta dođu u Bar.

“Podsjetio sam svoje prijatelje u Beogradu i Srbiji da je Bar grad sa preko 200 sunčanih dana godišnje. Odličan za doći i zimi i ljeti. Podsjetio sam ih, takođe, da kada dođu u Bar ne moraju da budu samo na moru- jer se često zaboravlja da je i veličanstveno Skadarsko jezero dio opštine Bar”, kazao je Novaković. 

Novaković ističe da je svima sa kojima je razgovarao u Srbiji govorio o tome kako je Bar grad prepun istorije. Posebno je isticao da je jedna od najstarijih maslina na svijetu, o kojoj se stara Društvo maslinara, poseban ponos Bara i Crne Gore.

Na štandovima barskih privrednika, vlasnik pomorsko turističke agencije Allegra Mihailo Vukić upoznao je Radomira Novakovića Cakana sa njihovom ovogodišnjom ponudom i istakao kako je vrlo zadovoljan interesovanjem koje su posjetioci Sajma pokazali.

Posebno interesovanje svih sa štanda TO Bar, ali i posjetilaca, izazvala je posjeta poznate glumice Tanje Bošković koja je čest i rado viđen gost grada Bara. Novaković je istakao da je Bar grad kulture, ne samo zbog kultne manifestacije  “Barski ljetopis” koja se dešava u ljetnjim mjesecima, već i zbog mnogih događaja  koji se, od nedavno, i zimi održavaju u renoviranom Kulturnom centru Bara.

“Možete gledati pozorišne predstave, posjećivati izložbe. Možete, od skoro, otići i u jedan od najboljih bioskopa u Crnoj Gori i pogledati neki od najnovijih filmova. Bar je sada grad u pravom smislu te riječi”, sa posebnim ponosom je poručio predsjednik Biram Bar– Biram Crnu Goru popularnoj glumici.

“Sajmovi u drugim državama,  na različitim destinacijama, svakako,  jesu mjesto gdje moramo predstaviti sve svoje ljepote, bogatstvo i prednosti, svoju ukupnu ponudu… Ali, na nama samima je da neumorno radimo i učinimo sve što je moguće kako bi što spremnije dočekali turiste i  kako bi ova sezona bila uspješnija nego prošlogodišnja”, na kraju je zaključio Novaković.

Share.

Comments are closed.