Stranačka saopštenja, 29. jul – URA, SNP

SNP: DPS počeo da vrši otkup ličnih dokumenata

Po oprobanoj formuli protivzakonitog animiranja glasača, DPS u Nikšiću, na osnovu izvještaja naših aktivista, počeo je da vrši otkup ličnih dokumenata – karata, a zavisno od finansijske situacije neznavenog glasača, plaća ih u rasponu od 50 do 200 eura.

Obraćamo se svima koji su spremni da uz odgovarajuću naknadu na izborima ne glasaju, da čine krivično djelo povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, za koje je djelo, zavisno od kvalifikacije, zaprijećena kazna zatvora od pet godina.Poznato je da u postojećem sistemu vlasti takvi kupci i prodavci uživaju permanentnu zaštitu od krivičnog gonjenja, ali moraju i primiti na znanje da se sve može promijeniti nakon izbornog dana i da se ovakva krivična djela iz izbornog prava mogu odgovarajuće sankcionisati.

Osnovnog državnog tužioca pozivamo da dođe u sjedište SNP-a u Nikšiću, gdje ćemo mu prezentirati relevantne podatke o takvim licima radi preduzimanja daljih radnji krivično-pravnog procesa.

***

URA: Dugogodišnja borkinja za slobodu i sestra Mira Vickovića podržala platformu “Crno na bijelo”

Istaknuta Cetinjanka, dugogodišnji borac za pravdu i sestra jednog od najvećih crnogorskih slobodara Miroslava Mira Vickovića, Ratislava Beba Aleksić podržala je platformu “Crno na bijelo”, saopštili su danas iz Medijskog tima ove političke platforme.

Pomenutu platforma ranije je javnosti predstvaljena od strane Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i grupe nezavisnih intelektualaca i građana. Oni su na predstavljanju kazali da su pet principa te platforme baza za promjene na bolje u Crnoj Gori.

“Nakon dugog niza godina, konačno se na političkom nebu Crne Gore pojavila platforma koja je zasnovana na univerzalnim vrijednostima i usmjerena na budućnost Crne Gore. Pet principa platforme “Crno na bijelo” moraju biti temelj neophodnih promjena u Crnoj Gori, a mladi ljudi koje je ova platforma iznjedrila su kadri da prekinu ovu trodecenijsku farsu”, stoji u podršci Aleksić.

Ona u podršci dodaje i da “nimalo nije iznenađena već da je ushićena snagom, pameću, mladošću, ljepotom i hrabrošću”, onih koji su se skupili oko platforme “Crno na bijelo”.

“Godine mi ne dozvoljavaju da aktivno učestvujem, ali mi to nipošto ne smeta da hrabro pratim i istinski podržavam svaku stopu na vašem svijetlom i pravednom putu”, kazala je na kraju podrške Aleksić.

Share.

Comments are closed.