Stranačka saopštenja, 31. maj – SDP

SDP: Predsjednica Draginja Vuksanović Stanković posjetila Rožaje

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković boravila je u posjeti Opštini Rožaje i razgovarala sa građanima, predstavnicima male privrede grada i članovima Partije kroz učešće na sjednicu opštinskog odbora SDP Rožaje.

U razgovoru sa građanima Rožaja predsjednica SDP je prenijela ključne prioritete politike partije koji se odnose na potenciranje realnih životnih problema sa kojima se suočavaju crnogorski građani koji su zbog aktuelne krize dodatno izraženi i zahtijevaju jasan i nedvosmislen odgovor.

“SDP za razliku od većine drugih političkih subjekata nije dio jalovih rasprava i prepucavanja kojima se isključivo namiruju partijski interesi, najčešće na štetu interesa građana i ukupne političke i ekonomske stabilnosti”.

Ona je dodala da građani svakodnevno mogu da vide razne političke predstave i političare koji očigledno smatraju da su građani tu radi njih, a ne da su upravo oni dobili mandat da rade u interesu građana. Nasuprot svemu tome, navela je da se SDP i u parlamentu i generalno u svom političkom djelovanju bavi konkretnim socio-ekonomskim temama , pa je tako tokom korona krize pokrenula niz korisnih inicijativa i zakonskih predloga u cilju smanjenja posljedica krize.

“Tražili smo, a vlast je odbila, da se zbog krize sa 200 eura pomogne penzionerima koji primaju penziju ispod prosjeka, i da se pomogne svim nezaposlenim u iznosu minimalne zarade od 222 eura. Sve to državu košta manje nego što joj duguje na ime poreza jedan tajkun vlasti. Njima je važniji jedan njihov tajkun nego 100.000 penzionera i nezaposlenih za koje smo tražili pomoć, i to je mjera njihove brige za građane. Vidjeli smo tokom korona krize šta za jednu državu znače sjajni i posvećeni ljekari, medicinski radnici, prosvjetari, policajci, vojnici i mnogi drugi koji su se snažno angažovali i zahvaljujući kojima je Crna Gora uspješno prebrodila krizu. Ali smo i vidjeli vlast koja je odbila predloge SDP da se povećaju zarade medicinskim radnicima, prosvjeti, policiji, vojsci”, naglasila je predsjednica SDP.

Ona je navela i mnoge druge inicijative SDP koje vlast u kontinuitetu odbija, ističući da je Rožaje grad iz kojeg se ljudi permamentno iseljavaju, a ova vlast ne čini ništa da te negativne trendove zaustavi.

“Ova vlast je prvo rastjerala ozbiljne privredne subjekte koje je Rožaje imalo a sada svojom lošom politikom rastjeruje sopstvene građane, koji po bijelom svijetu traže koru hljeba, umjesto da žive, rade i zasnivaju porodicu u svom Rožaju”, zaključila je Vuksanović Stanković.

***

Share.

Comments are closed.