Stranačka saopštenja, 6. mart: Demokrate, DPS, SNP

DPS – Bogdanović: Odlazeća vlada radila za tuđe, a protiv državnih i nacionalnih interesa Crne Gore

Na juče održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji Demokratske partija socijalista u Mojkovcu generalni sekretar naše partije Aleksandar Bogdanović, između ostalog, govorio je i o sada već odlazećoj Vladi koja je formirana nakon 30. avgusta 2020. godine, za koju je rekao da je samo potvrdila ono što se iz DPS sugerisalo i govorilo punih 30 godina. Saopštio je da se mirnom tranzicijom vlasti, za koju kaže da je naš najveći kapital, pružila šansa i onima koji su se 30 godina borili da dođu na poziciju izvršne vlasti.

„Time smo pokazali da smo drugačiji od ostalih, da baštinimo demokratske vrijednosti, da pokazujemo izraz demokratske kulture i dostojanstva. Upravo tom mirnom tranzicijom vlasti smo pokušali ipak da dođemo do određene kohabitacije i pružimo šansu onima koji su nastupili nakon odlaska sa vlasti DPS-a i njenih tradicionalnih koalicionih partnera“, rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS je saopštio da je odlazeća Vlada potrošila svoje vrijeme zato što je radila u službi tuđih interesa, i okarakterisao je nedobronamjernom, licemjernom, te konstatovao da nije ostvarila niti jedan jedini rezultat u bilo kojoj sferi svog djelovanja.

„Obećali smo da će ta Vlada pasti, što je možda tada djelovalo nemoguće i na nivou fikcije u koju mnogi naši članovi i birači nijesu vjerovali onda kada smo govorili da ova i ovakva vlada ne može da opstane na takav način i da je neophodno da skratimo vrijemo propadanja države“, kazao je Bogdanović.

On ja zaključio da nije samo bitno što je ta vlada pala nego da je važno da sada pričamo o tome nakon samo 16 mjeseci djelovanja jedne ovako, kako je to ocijenio, pogubne vlade koja je radila protiv državnih i nacionalnih interesa.

***

Demokrate: Juče pokušaji URE da se protest spriječi, danas pokušaji DPS-a da se omalovaže građani

Juče URA, danas DPS. Juče pokušaji URE da se protest spriječi, danas pokušaji DPS-a da se omalovaže građani. Ili što bi Milo rekao za URU, prava “bitanga politika”, u ovom slučaju i jednih i drugih.

Barska URA brani barski DPS, a barski DPS brani barsku URU. Odnosno, DPS kako sam kaže brani bitange, šibicare, izdajnike i sluge medijskih reketaša, a URA kriminalce, pećinske nacionaliste, korupcionaše, mafijaše. Lijepo ste jedni druge počastili i jedni o drugima rekli sve što vam i pripada i zato što ste isti, zato ste se i udružili protiv slobodnog naroda, pa ste sad sve to samo još na kvadrat.

Nego da vas podsjetimo šta je DPS Abazoviću u Ulcinju poručio: “Ne može URA pobjeđivati na jaslama četničke ideologije”, a onda ste se sa tim istim kako vi kažete četnicima udružili u Ulcinju i Crnoj Gori. Tako ste se udružili u Baru i juče i danas, a tako ćete se udružiti i tokom majskih izbora, gdje vam slijedi pravi pravcati debakl. Dosljednost vam je jača strana, a riječ vam vrijedi taman koliko Svetozaru Marovicu obraz.

Srećom pa su se pojedini bolesni umovi u URA i DPS ovih dana udružili kako ne bi pojedinačno spinovali, jer nemiri stanuju samo u njihovim izopačenim umovima i bolesnim namjerama. Svi izbori do sada su vam pokazali gdje vam je mjesto. Porazili smo vas u svakoj opštini, pa sad možete i “bitangu”, kako ste ga od milošte zvali, staviti na čelo liste i na čelo partije, ali opet i opet ćete biti samo gubitnici. Taj maler gubitnika će vas trajno i vječno pratiti. Pokazali su vam na desetine hiljada građana Crne Gore gdje je, kako vi sami kažete bitangama i kriminalcima mjesto, u ćošak, gdje možete samo da se igrate sa svojim dzojstik partijama URA-om i SNP-om.

Za očekivati je da baš šverceri ovih dana glasno kukaju za Lukom Bar i tek ćete da kukate i za Lukom ali i za barskom Opštinom, jer kada vam mi tamo dođemo, tada ćete morati da vratite sve ono što ste za 30 godina pokrali i uzeli narodu.

Nego, kada govorimo o kvalitetu, toliko je ojačao kvalitet DPS-a da su za nosioca projekta postavili Abazovića, a Jokovića za vicenosioca projekta. Postali ste prava cirkus partija.

Što se Bara tiče, tu nema dileme, u Baru ćete proći isto kao što ste prošli u Nikšiću, Mojkovcu, Cetinju, Herceg Novom, gdje ste ostavljeni u male i svedeni na statističku političku grešku.

Đuričiću, Vi ste nažalost samo samo jedan glasnogovornik onih Barana koji nijesu nikada bili sa narodom već samo sa tajkunima i kriminalcima, rasprodali i upropastili naše fabrike i preduzeća. Istih onih koji su nekad bili na Abazovićevom spisku, a sada mu najavljuju podršku u parlamentu.

Zato ste se i izgubili, zato ste se i preplašili, gledate očima kriminalaca i tajkuna  pa su vam sinoćni mirni i demokratski protesti bili prvo rušilački, a danas ih u nedostatku drugih argumenata pokušavate omalovažiti. E pa baš ti, slobodni i nepotkupljivi građani Bara će vas na majskim izborima deklasirati i poslati u vječnu opoziciju.

***

SNP: Evropski put za nas nema alternativu

Socijalistička narodna partija još jednom poziva Demokrate da prestanu sa prljavom kampanjom punom izmišljotina usmjerenom protiv rukovodstva naše partije. Njihov bijedni pokušaj da na ovaj prizeman način tobože ukažu na nekakvu veleizdaju još jednom potvrđuje tezu, u koju su se uvjerili građane Crne Gore, a to je da su zarad očuvanja trenutnih pozicija, fotelja, funkcija i privilegija spremni na svaku vrstu podmetanja i laži.

Časni i čestiti članovi SNP-a vrlo dobro znaju da nikada niti jedan funkcioner naše partije nije, niti će ikada izdati bilo koji od programskih principa naše partije. Nama je, za razliku od njih, stabilnost i jedinstvo države iznad partijskih interesa. Sa druge strane, svi vrlo dobro znaju ko je i kada, u direktnom dogovoru sa DPS-om, izdao SNP i naše članstvo. 

Sa druge strane, razumljiva je histerija i nervoza takozvanih demokrata, jer su napustili evropski put, i za svoj partijski cilj izabrali sijanje magle, demogagiju i laži. Od prvog dana bili su kočničari dogovora unutar parlamentarne većine, i svoje su malobrojna okupljanja koristili za pokušaj očuvanja fotelja, skrećući pažnju naroda od suštine problema, pokušavajući na taj naćin da  zaustave evropski put Crne Gore.

Evropski put za nas nema alternativu i sve ćemo učiniti da naša država u najskorije vrijeme bude demokratska, pravno uređena država- članica Evropske Unije. Onima koji nas napadaju, crtaju nam mete, valjda je jasno da je SNP neuništiv!

***

OO DPS Bar – Đuričić: Jučerašnji skup potvrdio poraz Demokrata u Baru

Predsjednik barskog DPS-a Mladen Đuričić je istakao da je jučerašnji skup Demokrata jasno pokazao gdje im je mjesto i šta ova partija može da očekuje na lokalnim izborima u Baru. On je dodao da nije iznenađen slabim odzivom građana imajući u vidu da se njihovo političko djelovanje svelo na oblačenje kostima likova iz crtanih filmova uz retoriku punu jeftinog populizma, te da ni dovođenje pristalica iz drugih gradova nije uspjelo da spriječi debakl koji su doživjeli u našem gradu.

„Nijesmo bili sigurni prethodnih dana da li se preko razglasa na vozilu koje je kružilo po gradu otkupljuje staro željezo ili Demokrate pozivaju građane na jučerašnji skup. No, građani Bara odavno znaju ko svoju politiku zasniva na ozbiljnom radu i konkretnim rezultatima a ko od svog političkog djelovanja pravi cirkus“, ističe Đuričić.

Đuričić je dodao da lider Demokrata Aleksa Bečić prvi ne bi trebalo da pominje varanje naroda imajući u vidu da je predsjednik partije čiji su slogani bili „Pobjede a ne podjele“ i „Mir je naša nacija“ a koja sada prednjači u pozivanju na proteste, nemire i podsticanje podjela i to sve sa jednim ciljem, da odbrani fotelje jer su i među svojim doskorašnjim koalicionim partnerima prepoznati kao neko čiji je jedini cilj bio prigrabiti što više funkcija.

Takođe, rekao je da tako nijesu zaobišli ni Luku Bar gdje su jedino uspjeli da postignu da brodovi više ne svraćaju i gdje je posao drastično opao a samo se, za kratak period, značajno povećao broj zaposlenih kojima se svakodnevno daju lažne nade o održivosti njihovih radnih angažmana.

“Zato je lider Demokrata Aleksa Bečić još jednom htio da obmane javnost kada je naveo da i kao jedini koji je ostao bez fotelje traži da se organizuju izbori i da svi ostali ostanu tamo gdje su, a tamo su, kako vidimo, još uvijek njegovi kadrovi koji se kroz pomenute proteste samo grčevito bore da zadrže svoje privilegije”, kazao je predsjednik OO DPS Bar.

Na kraju on je konstatovao da je prethodnih godinu dana vladavine političkih oponenata na državnom nivou samo učvrstilo političku snagu i ojačalo kvalitet Demokratske partije socijalista, što se jasno vidi i po posljednjim dešavanjima na političkoj sceni.

“Zbog toga sam i siguran da će DPS u Baru, i u narednom četvorogodišnjem periodu, biti ključni nosilac vlasti sa jasnom vizijom Bara kao grada koji baštini evropske vrijednosti”, zaključio je Mladen Đuričić.

***

Demokratska Crna Gora: Ostvarilo se ono što smo najavili

Sinoć smo dobili konačnu potvrdu svega onoga što smo tvrdili i na šta smo javnost upozoravali mjesecima. Davno dogovorena i započeta predstava za crnogorski narod ulazi u svoj poslednji čin. Izdaja i prevara naše zajedničke borbe za bolju Crnu Goru nakon scenarija u vidu memoranduma, i glavnih likova iz Ura i DPS, sada dobija i sporedne glumce u vidu rukovodstva SNP-a, koji samo misle da su dobro odglumili svojim ćutanjem prethodna dva mjeseca.

Zato vas pozivamo  da večeras u 18h prekoputa Hrama u Podgorici zajednički stanemo na put prekrajanju izborne volje građanki i građana i da pokažemo šta većinska Crna Gora misli o najavljenoj DPS Vladi.

Ostvarilo se od riječi do riječi sve što smo najavili, mjesecima vas informišemo o njihovim planovima i razotkrivamo njihove namjere koje su sada potpuno ogoljene i svima jasne. Postalo je jasno šta se krilo iza svih onih tobožnjih poziva na dijalog zarad javnosti, dok oni rade po svom, ili po Milovom.

Nije samo jasno na koga je predsjednik SNP-a mislio kada je rekao da je spreman da sjedne i sa crnim đavolom, da li je mislio na novog mandatara ili na onoga ko mu je taj mandat dao, sa kim je dogovorena ova najveća izdaja u istoriji Crne Gore?

Rukovodstvo SNP-a je pokazalo da je zarad obećanih fotelja i funkcija spremno da paktira sa onima koji su ovu zemlju vodili i doveli pred ponor, sa onima koji su bili spremni da otimaju i ruše hramove i crkve, da džamije pretvaraju u naplatne punktove Elektroprivrede, da progone ljude zato što su drugačijeg vjerskog i nacionalnog opredjeljenja, da donose zakone koji vrijeđaju osjećanja velikog broja građanki i građana, da unose podjele i nemire u naše društvo, da najavljuju kako će nam biti tijesno u Crnoj Gori nakon izbora, u krajnjem članstvo SNP-a najbolje zna na šta je DPS sve bio spreman kada su časni, pošteni i nepotkupljivi članovi ove partije u pitanju i šta su trpjeli za vrijeme bivšeg režima.

GP URA je priznala da nikada ne bi dobila toliki broj glasova da su i jednom rekli da će ulaziti u dilove sa DPS-om, a mi možemo da tvrdimo da SNP ne bi imao niti jedan glas da je iko od lidera ove partije u kampanji i pomislio, a kamo li izgovorio pravdoljubivom i decenijama diskriminisanom članstvu, da može sjesti za pregovarački sto sa Milom Đukanovićem i dogovarati pozicije u izdajničkoj Vladi.

Uvažene građanke i građani Crne Gore, čuli ste da se najavljuje ono što je bio „budvanski scenario“, čuli ste da se najavljuje pravno nasilje u vidu neustavnog sazivanja sjednice Skupštine Crne Gore.

Ovo nas upućuje da su oni spremni na sve zarad fotelja i funkcija, ali i da su opasniji od najopasnijih sluga bivšeg režima, sada njihovih saradnika. Mi smo našim, masovnim, mirnim, dostojanstvenim, evropskim protestima, već poremetili dinamiku ove prevare, već smo osujetili prvobitne planove, pa sada vidite da se mandati ne broje tako lako kao prije dva mjeseca.

Zbog svega navedenog, pozivamo vas na masovni opštenarodni protest koji će biti organizovan danas u 18h na bulevaru prekoputa hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Pozivamo vas  da zajednički stanemo na put prekrajanju izborne volje građanki i građana i da pokažemo šta većinska Crna Gora misli o najavljenoj DPS Vladi.

Share.

Comments are closed.