Tanja Bokan na Filipinima u samoizolaciji

Najbolju odbojkašicu Crne Gore i kapitenku naše reprezentacije, Tatjanu Bokan, odnedavno članicu kluba sa Filipina “ Chery Tiggo Crossovers”, pandemija koronavirusa zatekla je u Manili gdje je u samoizolaciji.

Tanja je za Bar Info kazala da je i u toj zemlji veoma teško stanje i pozvala sve Barane da poštuju preporuke Vlade i medicinskih vlasti Crne Gore.

“Ovdje sam zaglavljena jer su mnogi letovi otkazani i nisam u mogućnosti da se vratim u Crnu Goru. Trenutno svi prolazimo kroz jako težak period. Ja sam se zatekla u Manili, i zbog nemarnosti vodećeg čovjeka Filipinske Super-lige ostala sam zaglavljena ovdje i nisam u mogućnosti da se vratim u svoju zemlju. Predsjednik lige očigledno nije mislio na nas strance. Mi smo prvenstvo malo kasnije počeli, upravo zbog prijetnje koronavirusom, odigrali smo samo tri meča bez prisustva publike, ali je Vlada ove zemlje zbog mjera predostrožnosti ligu prekinula. Predsjednik lige je nije proglasio otkazanom, već samo ‘pomjerio’ odigravanje utakmica za 18. april. Vlada je proglasila policijski čas i naredila strogi samokarantin da bi se što prije i bez velikih posljedica zaustavilo širenje pandemije, tako da smo već devet dana u strogoj izolaciji. Juče je predsjednik Filipina objavio nastavak karantina koji će trajati za sada do 15. aprila. Ovdje je trenutno oko 400 zaraženih i taj broj se povećava svakog dana, tako da sam izuzetno zabrinuta zbog svega. Statistike pokazuju da su ljudi starije dobi najugroženiji, pa su mi najveća briga roditelji, još više zbog toga što nisam u mogućnosti biti uz njih. Preostaje nam da se svi zajedno molimo i nadamo da će ovoj košmar ubrzo proći”, kazala je kapitenka crnogorske odbojkaške reprezentacije.

“Što se reprezentacije tiče, još uvijek se nisam oprostila od dresa sa državnim grbom, a kada donesem tu odluku javnost će biti obaviještena. Zbog novonastale situacije, ne može se ni predvidjeti da li će kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti, odnosno kada će biti održane. Iskreno da kažem, u ovom trenutku svima nama je lično, i zdravlje najbližijih, najbitnije i trenutno i ne razmišljam o tome”, rekla je Tanja Bokan.

Tanja je imala i poruku za svoje Barane i sve građane Crne Gore.

“Nadam se da će se državljani Crne Gore dozvati pameti i da će poštovati sve što se od njih zahtjeva, jer koliko je situacija ozbiljna mogu vidjeti i kod zemalja iz našeg okruženja. Ono kroz šta Italija trenutno prolazi lomi srce”, kazala je u obraćanju za naš portal iz Manile, Tanja Bokan.

Share.

Comments are closed.