TO Bar ugostila i članove Venecijanskog kluba

U protekla tri dana, Turistička organizacija Bar je bila jedan od domaćina članovima Venecijanskog kluba, čiji su članovi direktori za komunikacije vlada država članica EU i evropskih institucija.

 Za održavanje planarne sjednice ove godine su za destinaciju izabrali Crnu Goru, odnosno Bar , što je rijetkost jer je po prvi put okupljanje članova ovog foruma u zemlji koja još uvijek nije članica Evropske Unije. Venecijanski klub, čine članovi iz različitih zemalja svijeta i okruženja, a u Baru su bili predstavnici Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Francuske, Italije, SAD, Njemačke, Austrije, Holandije, Danske …

Tokom trodnevnog boravka Turistička organizacija Bar je organizovala koktel dobrodošlice u Dvorcu kralja Nikole, obilazak Starog Bara i posjetu Staroj maslini. U Dvorcu kralja Nikole imali su priliku da vide i brojne muzejske predmeta koji su vezani za kulturu, istoriju Bara, stare fotografije, oružje, nošnju… Delegaciji su uz pratnju vodiča predstavljene i kulturno-istorijske znamenitosti u Starom Baru. Kulturni centar je obezbijedio besplatne ulaznice, a Turistička organizacija Opštine Bar podijelila im propagandni materijal.

Share.

Comments are closed.