Trojica Barana od srijede na rukometnom turniru u Istanbulu

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore od srijede do nedjelje učestvovaće na turniru u Istanbulu. Nacionalni tim se okupio večeras ispred Rukometnog saveza Crne Gore, a na spisku selektora Brana Božovića nalazi se 16 igrača. Među njima su i trojica Barana, članovi RK Mornar 7: Mateja Džarić, Luka Barjaktarović i Lazar Gvozdenović.

Za ovu akciju, selektor Božović neće moći da računa na Marka Abramovića i Baranina Bogdana Mijuškovića koji imaju klupske obaveze u Sloveniji. Novo ime na spisku kadetske selekcije je golman tima Zabjelo 2016 Vasilije Pečurica.

Ova generacija igrača potencijal je potvrdila na nedavno završenom Mediteranskom prvenstvu u Egiptu na kojem je u februaru osvojila srebrnu medalju nakon što je u finalu poražana od Francuske, a predstojeći turnir u Istanbulu nova je prilika za uigravanje tima.

Protivnici na turniru u Istanbulu pored domaćina Turske biće selekcije Rumunije i Kosova.

Na spisku selektora Božovića su sljedeći igrači: golmani Vasilije Vujović (Lovćen), Miloš Milačić (Perper Handball) i Vasilije Pečurica (Zabjelo 2016), lijeva krila Mateja Džarić (Mornar 7) i Luka Nikolić (Budvanska rivijera Budva), bekovi Arsenije Dragašević i Radoica Čepić (Rudar Pljevlja), Luka Barjaktarović (Mornar 7), Aleksa Jokić i Aleksa Lasica (Budvanska rivijera Budva) i Luka Vukićević (Perper Handball), desna krila Vojislav Vukić (Ivangrad) i Lazar Gvozdenović (Mornar 7) i pivoti Nikola Đurković i Darko Pejović (Perper Handball) i Elmin Junuz (Rudar Pljevlja),

U stručnom štabu selektora Božovića su pomoćni trener Marko Knežević iz RK Mornar 7 i fioterapeut Hamza Mehović.

Share.

Comments are closed.