Turistička ponuda Bara predstavljena na sajmu u Pragu

Turistička organizacija Bara je predstavila turističku ponudu opštine na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma „Holiday World 2020“, koji se od 13. do 16. februara održava u Pragu.

Među posjetiocima najveće interesovanje je vladalo za ljetnji odmor i plaže, ali isto tako su ih zanimale informacije o organizovanim izletima i gastronimiji. Akcenat su stavili na pristupačne cijene u hotelima, privatnom smještaju i restoranima.

“Drugog dana sajma na štandu je održana konferencija za češke medije i turoperatore iz oblasti turizma među kojima su bili predstavnici: Blue Mauritius Gold, Nejmagazin, Internetove novinz spigl, Czech Travel Press, New Europe, e-Vsudybyl, Slovaci V Českej republike Sport online media i drugi. Prisutni novinari i predstavnici turističkih agencija su upoznati sa aktuelnom ponudom za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planiranim manifestacijama, kulturnim i zabavnim sadržajima, ponudom za aktivan odmor. Nakon konferencije priređena je i degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda, njeguškog pršuta i sira, crnogorske loze i tradicionalnog crnogorskog vina “Vranac”.

Na crnogorskom štandu barsku privredu je predstavio i hotel „Korali“– Sutomore, a takođe putem svog materijala su bili zastupljeni i : hotel „Vila Babović“- Čanj, hotel Adria Šušanj, hotel Adria Harmony Čanj, hotel „Del Medio“ Sutomore, hotel Sea Fort, hotel resort Ruža Vjetrova, hotel Porto Sole i hotel „Montenegro“- Čanj.

Na sajmu je sklopljen ugovor o zakupu smještajnih kapaciteta za sezonu 2020.godine između  hotela Korali iz Sutomora i jednog od većih čeških turoperatora „Travel Family” (fiksni zakup na 110 dana) dok su u toku pregovori sa agencijom Pax travel.

Organizator nastupa na ovom sajmu je TO Budve, a učešće su uzele i TO Ulcinja, Cetinja i NTO CG“, kazali su iz Turističke organizacije Bar.

Share.

Comments are closed.