U barskom Covid centru preminuo Budvanin

„Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Bar liječi se 57 Covid pozitivnih pacijenata, 16 ih je sa teškom kliničkom slikom, od toga je šestoro u jedinici intenzivnog liječenja, na neinvazivnoj ventilaciji, životno ugroženih. Jedan pacijent je, nažalost, preminuo, a radi se o pacijentu iz Budve (1951). Što se osoblja tiče, zaraženo je šest medicinskih sestara i četvoro nemedicinskih radnika“, saopštio je u direknom telefonskom uključenju u program Radio Bara, dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice.

U Covid ambulanti pregledano je 67 pacijenata sa sumnjom na infekciju koronavirusom. Primljeno je osam, dok su sa bolničkog liječenja otpuštena tri pacijenta.

„Moramo biti spremni za eventualni talas pacijenata sa težom kliničkom slikom, tako da na kućno liječenje šaljemo one kod kojih se ‘smiri’ klinička slika i poboljša rendgen nalaz pluća“, navodi dr Tomanović.

Iako donekle razumije gubitak strpljenja građana kad je u pitanju poštovanje mjera zaštite koje nijesu prirodne, pa, samim tim, nijesu nešto na šta se određen broj nas lako navikava, dr Tomanović naglašava da su one i dalje jedino što nas štiti od infekcije novim koronavirusom.

Share.

Comments are closed.