U Baru formiran LEO klub Bar, prvi te vrste u Crnoj Gori

Na čelu Lajons kluba Bar Anibaris od danas je Muharem Muratović. Na prigodnoj svečanosti, danas je formiran – “čarterovan” LEO klub Bar, prvi LEO klub u Crnoj Gori. LEO klub Bar broji 14 članova starosti od 19-30 godina, prvi predsjednik je Vernes Zagora, diplomirani biolog, a sponzorski klub je Lajons klub Bar Antibaris.

LEO klubovi su omladinska, neprofitna, humanitarna, nepolitička i nereligiozna udruženja koja su nastala 1957. pod okriljem Lajons klubova (LCI), najveće svjetske volonterske humanitarne organizacije. U svijetu danas ima 200.000 članova LEO u 15.000 klubova u 140 zemalja, među kojima je od danas i Crna Gora.

Misija LEO je da stvaraju i učvršćuju duh razumijevanja među ljudima svijeta pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici kroz međunarodnu saradnju.

Ključni ciljevi djelovanja LEO, kao i Lajonsa, jesu pomoć bližnjima, pomoć slabima i podrška i razumijevanje onima koji to trebaju.

Nakon čarterovanja Leo kluba Bar, u restoranu “Izvor” u Sutomoru organizovana je svečana primopredaja dužnosti predsjednika Lajons kluba Bar Antibaris. Novi predsjednik barskih Lajonsa je Muharem Muratović, koji je preuzeo dužnost od Radomira Petrića.

Share.

Comments are closed.