U Baru jedna osoba uhapšena zbog heroina i kokaina

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” – Odjeljenja bezbjednosti Bar su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode jednu osobu kod koje su pronađeni kokain i heroin-saopšteno je iz Uprave policije.

Barska policija je juče, postupajući po neredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Č. (29) iz Bara i tom prilikom pronašla i oduzela tri pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain ukupne težine od oko 25 grama, kao i dva pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je heroin, ukupne težine od oko 22 grama, kao i vagu za precizno mjerenje.

D.Č. je po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su, tokom trajanja turističke sezone, od maja do danas, na području primorja u 155 navrata zaplijenili oko 4,6 kilograma različitih vrsta opojnih droga, 292 tablete sa liste opijata i 6.338 tableta ekstazija. Zbog opojnih droga u ovom periodu podnijeto je 16 krivičnih prijava protiv 17 osoba, kao i 134 prekršajne prijave.

Osim toga, barska policija je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.Ć. iz Bara, pronašla i oduzela lovačku pušku. Oduzeto oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega će se nadležni državni tužilac izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela.

Share.

Comments are closed.