U Galeriji otvorena izložba slika Dada Ćetkovića

U Galeriji “Velimir A. Leković“ sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara, Baranina Dalibora Dada Ćetkovića, pod nazivom “Antares”.

Upravnik Galerije, Milun Lutovac, istakao je da je zadovoljstvo poslije duže pauze otvoriti izložbu ovog umjetnika, koja zrači lijepom energijom.

“Mislim da svako može pronaći ono što mu pripada ili ono što mu je autor na neki način poslao. Dalibor Dado Ćetković je nama poznat od ranije, ali nije htio da zloupotrijebi prijateljstvo ni ovaj kultni prostor, i da potrči, tako da kažem, da izlaže, dok nije sam osjetio da se na jednom lijepom mjestu inspirisao i podigao do određenog nivoa koji zaslužuje veliki respekt. Upravo ova izložba koja je večeras u Baru je privilegija, ne samo autora, nego i nama koji smo prisutni večeras, zbog toga što je po prvi put prikazana otkako je izašla iz ateljea. Ta privilegija će biti značajna, i nama, i autoru kao lansirna rampa, da svoju stvaralačku misiju ostvari i van Crne Gore i ono što zaslužuje postigne na nekim drugim meridijanima”, istakao je Lutovac.

Dalibor Dado Ćetković zahvalio se publici, istakavši da je ovaj ciklus slika nastao po povratku iz Amerike.

“Moram vas podsjetiti da je moja posljednja samostalna izložba slika bila davno, 2012. godine. Nju sam organizovao u Galeriji ‘Velimir A. Leković’, ali i u Tivtu. Trebalo je da prođe dosta vremena da bih možda i ja sam nekako sazreo, a moje likovno stvaralaštvo se mijenjalo srazmjerno onome kako je i mene život oblikovao. Ovo što možete vidjeti na ovoj izložbi je nešto što ja mislim da sam ostvario, zadovoljavam se time u jednoj mjeri, ali znam da će nakon ovoga uslijediti nešto još bolje”, kazao je autor izložbe.

Publika je bila u prilici da čuje tonski zapis onoga što je o Ćetkovićevom radu rekla kritika.

Rad na ovom ciklusu Ćetković je započeo prilikom boravka u Americi, krajem prošle godine. Postavka se sastoji od 45 slika rađenih u kombinovanoj tehnici sa uljem na platnu i papiru.

Share.

Comments are closed.