U hotelu Princess otvorena izložba suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata

NVO Barska Kul Tura sinoć je u hotelu “Princess” organizovala izložbu suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata.

Brojni posjetioci sinoć su bili u prilici da vide radove Gordane Mijović, Mire Babić, Jasne Brnjade, Mile Mijanović, Goluba Kekovića, Branke Bogdanović, Jelene Vidaković, Slobodanke Vujović, Jelene Petrović, Tanje Mihaljević, Ane Milosavljević, Vesne Leković i Nade Roćenović. Događaj su muzikom oplemenile Suzana Bašević (flauta) i pijanistkinja Nikoleta Strugar.

Ferida Peročević iz NVO Barska Kul Tura kazala je da je za ovu izložbu zaslužna Gordana Mijović, koja je u ovom hotelu otvorila suvenirnicu. Istakla je kako je cilj izložbe promovisanje unikatnih ručnih radova, suvenira i umjetničkih zanata.

Gordana Mijović se “zahvalila hrabrim ženama koje su došle večeras ovdje da izlažu”: “Kažem ‘hrabrim’, zato što nas ima mnogo više, međutim, malo je nas koji smo hrabri da pokažemo ono što radimo, ono što nam dolazi iz duše, da naše ruke ispričaju našu priču, da pretvorimo našu maštu u nešto lijepo i kreativno”.

Ona je pozvala sve koji se bave nekom vrstom kreativnog rada “da ne budu skriveni”, dodavši da “kritike na ovakvim skupovima i komentari ljudi koji dolaze mnogo više znače nego pohvale, jer utemeljuju put ka onome što mi želimo, da sebe formiramo kao jednu kompletnu kreativnu ličnost”.

Veče je uljepšala Katarina Mijović, recitujući pjesmu “Sleđena tišina Visitora” Dušana Kostića.

Share.

Comments are closed.