U nedjelju interaktivno virtuelno krstarenje Skadarskim jezerom

Turistička organizacija Bar, Michael Bader (Utjeha.me) i „Zabes Holidays“ su, u saradnji sa NP Skadarsko jezero, organizovali prvo interaktivno virtuelno krstarenje Skadarskim jezerom, koje će biti održano u nedjelju, 10. maja sa početkom u 11 sati.

Direktor TO Bar Emil Kukalj je u razgovoru za Radio Bar i Bar Info objasnio da nesvakidašnji, zanimljivi ugođaj ima, prije svega, promotivni karakter. Vjeruje da pozitivni efekti ovakvog vida prezentacije ljepota barskog zaleđa neće izostati.

„U vremenu kada putovanja motivisana turizmom nijesu moguća zbog poznate situacije sa COVID-19, odlučili smo da potencijalnim turistima, ali i našim građanima, na jedan inovativni način prikažemo ljepote NP Skadarsko jezero, te očekujemo da jednog dana naši ‘virtuelni’ postanu i ‘pravi’ turisti. Jedan od ciljeva je i da pokažemo turističkoj privredi da je moguće organizovati i ovakve ture, čak i naplatiti uslugu, a naročito jer jedno vrijeme sigurno neće biti punih autobusa i velikih grupa“, objašnjava direktor TO Bar.

Tura je organizovana za sve koji u ovom momentu žele da posjete Skadarsko jezero, a iz objektivnih razloga to ne mogu učiniti. Sada im se pruža mogućnost da to urade iz svog doma sa mobilnog telefona ili računara.

„Imajući u vidu da je ovo prva tura, veoma smo zadovoljni odzivom. Do sada imamo 65 prijavljnih učesnika iz različitih zemalja. Osim Crne Gore, tu su i učesnici iz Njemačke, Austrije, Italije, Rusije, Srbije, Irana…“, ističe Kukalj.

Lijepo osmišljena prezentacija prirodnih ljepota Skadarskog jezera i okoline započeće i završiti u Virpazaru.

„Tokom ture učesnici će biti u mogućnosti da uživaju u divnoj prirodi jezera i ostrva Grmožur. Tura će trajati oko 40  minuta i biće na engleskom jeziku. Učesnici će biti u u prilici da aktivno učestvuju kroz postavljanje pitanja i komentara. Tura je potpuno besplatna, a za one koji sa nama ostanu do kraja obezbijedili smo i mali poklon“, kaže Kukalj.

Imajući u vidu da je promocija posredstvom digitalnih kanala veoma dobila na značaju, u Turističkoj organizaciji Bar planiraju da se dodatno angažuju na razvoju novih načina predstavljanja turističke ponude opštine. Nakon realizacije ove ture, planirano je i da ostala turistička mjesta predstave na sličan način.

Iz TO Bar ističu da veliku zahvalnost duguju Nacionalnom koordinacionom tijelu i Institutu za javno zdravlje, bez čije podrške organizacija ove ture ne bi bila moguća.

Link za registraciju zainteresovanih za virtuelno krstarenje Skadarskim jezerom je: https://zoom.us/meeting/register/tJwqcOiorTwtGNAZvuAaAwEkUbp81IIXorKo

Share.

Comments are closed.