U OŠ Anto Đedović spremni za on-line nastavu

Osnovna škola “Anto Đedović” u potpunosti je spremna za on-line nastavu, pa ova obrazovno-vaspitna ustanova uspješno dočekuje novonastalu situaciju.

“Od početka smo slijedili preporuke Ministarstva prosvjete. Učenike i zaposlene smo, još dok je  trajala nastava, obavijestili o pojavi koronavirusa i u školi su im podijeljene brošure sa mjerama prevencije, a poster je postavljen na vidno mjesto. O odluci Ministarstva prosvjete da će od 16. marta biti obustavljena nastava, informisali smo učenike i roditelje preko školskog sajta”, rekla je direktorka Stanka Vukčević.

Kako ističe, školski ICT koordinator otvorio je novu stranicu na školskom sajtu na kojoj će biti materijal predviđen za online nastavu. Da bi na bezbjedan, brz i siguran način učenici dobili nastavne sadržaje, ICT koordinator otvorio je za sve učenike i e-mail adrese (preko 600) koje su  odjeljenjske starješine proslijedile roditeljima. Na taj način su učenici dobili edukativne sadržaje iz svih predmeta za učenje kod kuće, a nastavnici  imaju priliku da preko e-mail komunikacije prate njihov rad i postignuća.

“Uz sve navedeno, preporučili smo učenicima i roditeljima da prate portal Ministarstva prosvjete jer će tu biti objavljen koncept nastave na daljinu koji će se odvijati pod sloganom ‘Uči doma!’. Podrazumijevaće učenje putem televizijskih programa, Youtube kanala i sadržaja na e-platformama. Realizacija projekta Ministarstva prosvjete počeće naredne sedmice. Roditelji, škola i Ministarstvo prosvjete su uvijek bili dobri saradnici, a ovo je prilika da to još jednom dokažu. Svi imamo isti cilj – da zajedničkim snagama pomognemo djeci da sačuvaju zdravlje, ali i da savladaju gradivo. Nadamo se da će kampanja ‘I zdravlje i znanje’, koju je sa tim ciljem pokrenulo Ministarstvo prosvjete, biti uspješna i da ćemo uskoro otvoriti vrata škole našim učenicima”, kazala je director Stanka Vukčević i PR Služba škole za odnose sa medijima.

Share.

Comments are closed.