U pripremi platforma za online učenje

Sve barske obrazovne ustanove preduzele su mjere i samoorganizovale nastavni kadar da u iščekivanju novog koncepta nastave na daljinu, koje Ministarstvo prosvjete ubrzano priprema, zaposle učenike i time nastave svoju prosvjetnu misiju.

Direktora OŠ “Srbija” Josipa Ćinćur i OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” u Ostrosu Bećira Berjašević zatekli smo na radnom mjestu, odakle su u stalnoj komunikaciji i redovnom kontaktu sa Ministarstvom prosvjete.

U iščekivanju nastave na daljinu, nastavnici i učenici su se samoorganizovali, formirali Viber grupe i grupe posredstvom drugih aplikacija, te razmjenjuju zanimljiv i edukativan sadržaj.

“Spremni smo za realizaciju instrukcija koje ćemo dobiti od Ministarstva”, kazao nam je Josip Ćinćur.

Bećir Berjašević kaže da još nije potpuno precizirano kako će se realizovati nastava za učenike na albanskom jeziku. Tim povodom kontaktiran je iz Ministarstva, s obzirom da je zbog manjeg broja prosvjetara na tom jeziku, teže obezbijediti kadar za snimanje.

“U svakom slučaju rješenje se očekuje”, navodi Berjašević.

Nastava na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma, i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće nedjelje, podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je oko 100 ljudi uključeno u Projekat i da svi oni daju svoj maksimum kako bi se što bolje osmislio, a njegova realizacija započela na vrijeme.

Share.

Comments are closed.