U Španiji ubijen Miloš Peruničić

Baranin Miloš Peruničić (41) ubijen je juče, oko 14 sati, u Marbelji u Španiji, potvrđeno je Pobjedi iz policije.

Peruničić je ubijen usred dana, na očigled brojnih prolaznika. Kako javljaju španski mediji, njemu je dok je šetao, Ulicom Artura Rubinštajna, na pješačkom prelazu prišao napadač i sa male udaljenosti i iz oružja sa prigušivačem ispalio u njega najmanje šest metaka. Peruničić je na licu mjesta preminuo. Španski portal h50 prenosi da je ubica pucao iz kalašnjikova. Napadač je odmah pobjegao motorom “Kavasaki”  na kom ga je čekao saučesnik.

Potraga za ubicom trajala je manje od 24 sata i policija je saopštila da je napadač uhapšen.

“Muškarac obučen u crno uhapšen je danas na ulicama Marbelje”, saopštila je policija.

Peruničić, koji odavno ne živi u Crnoj Gori, navodno je blizak kriminalnom klanu, odbjeglog Baranina Alana Kožara. Kod sebe je imao bosanske papire.

Policija ga je istraživala zbog droge, a proveo je i jednu godinu u zatvoru. Na slobodi je već nekoliko mjeseci, a specijalni tim policije istražuje da li njegova prošlost ima veze sa ovim ubistvom.

Istražitelji su uzeli snimke sa nadzornih kamera i saslušali nekoliko svjedoka.

Svjedoci ovog zločina ispričali su policiji kako se odigrao zločin. Neki od njih snimili su i tijelo Peruničića kako leži na pješačkom prelazu, pored luksuznog automobila na kojima, takođe, ima tragova od pucnjave.

Jedan od njih rekao je da je Peruničić, u momentu napada, povikao: “Pucaju, pucaju!”

To je zabilježeno i u telefonu žrtve, u kom je policija pronašla audio u kom se, u toku razgovora Peruničića i još jedne osobe, u pozadini jasno čuju pucnji, piše portal ABC Candalucia.

Jedan od svjedoka, koji živi u blizini mjesta ubistva, uplašeno se osvrnuo u pravcu gdje se odigrao zločin kada je ugledao napadača sa oružjem sa dugom cijevi. Ispričao je da je nosio plave pantalone, jaknu i kapu, da je bio kratko kratko ošišan, a kako je primijetio nosio je i hiruršku masku koja se sada upotrebljava u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

“Bio je dobro obučen, smiren, stajao je i pucao”,  rekao je jedan svjedok, koji kaže da je, kada su pucnji prestali, ubica pobjegao, ostavivši žrtvu na pešačkom prelazu.

Prema iskazu ovog svjedoka, napadač je pobjegao ka plaži gdje ga je čekao saučesnik sa motociklom sa kojim su pobjegli.

Svjedoci kažu i da je ubica bio mladić, srednje visine, te da je nosio aktovku u kojoj je skrivao oružje.

Ističu i da se cio događaj odvio u minut i po. Hitna pomoć je na licu mjesta bila u 14 sati, ali su samo mogli da konstatuju smrt Peruničića.

Španski portal ABC Candalucia navodi da je smirivanje situacije sa koronavirusom rezultiralo većom slobodom kretanja, ali i vraćanjem kriminala na ulice.

“Organizovani kriminal još uvijek je aktivan na Kosta del Sol. Jedan 27-ogodišnji Britanac primljen je u regionalnu bolnicu u Marbelji sa četiri hica u noge. Za razliku momka sa bosanskim papirima, Britanac je uspio da da se oporavi od povreda”, piše ovaj medij.

Share.

Comments are closed.