U subotu u Dvorcu veče španske i latino muzike

Sopran Hristina Dragović i “Duo Espressivo” iz Ulcinja, predstaviće se u subotu u 18 sati, barskoj publici na koncertu u Dvorcu kralja Nikole.

“Repertoar koncerta čine obrade poznatih pjesama iz latino-španskog muzičkog žanra, poput ‘Besame mucho’, Andrea Bocelli ’Abrazame’, Luz Casal ’In ano de amor’, Buika ‘No habrá nadie en el mundo’… Špansku muziku posebno osjećam i sa zadovoljstvom je izvodim, a španski jezik govorim od ranog djetinjstva i volim sve što ima veze sa tom zemljom”, otkrila je u razgovoru za Radio Bar i Bar Info Hristina Dragović.

Ova mlada umjetnica iz Ulcinja završila je Muzičku akademiju u Novom Sadu, odsjek solo pjevanje. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Pohađala je Masterclass solo pjevanja u Beču, gde je kao stipendista bečkog univerziteta, radila sa najeminentnijim profesorima, te španskim operskim pjevačem Ramonom Vargasom.

“Duo Esspressivo čine pijanista Luka Marković i gitarista Imi Nimanbegu. Sa Imijem sarađujem od prošle, a ove godine nam se pridružio i Luka. Željeli smo da publici u Crnoj Gori priuštimo nešto novo i drugačije, što nemaju priliku često da čuju. Nedavno smo imali uspješan koncert u Ulcinju, nadam se da će nas i barska publika lijepo prihvatiti”, kazala je Dragović.

Share.

Comments are closed.