Učenice iz Pečurica igraju najbolju školsku odbojku u Crnoj Gori

Najbolju školsku odbojku igraju učenice JUOŠ „Mrkojevići“. To je epilog finalnog školskog Kupa odigranog u Beranama za školsku 2018/2019.godinu.

Ženska odbojkaška ekipa OŠ “Mrkojevići” sastavljena od učenica VI i VII razreda osvojila je prvo mjesto na školskom Kup takmičenju Crne Gore u odbojci.

U ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je preko 70 ekipa. Do finalnog turnira naša ekipa je odigrala 10 utakmica, ostvarivši 9 pobjeda.

Na finalnom turniru u Beranama, u odličnoj organizaciji Ministarstva sporta i mladih, učestvovale su pobjednice regija. Naše sugrađanke su u uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama bile bolje od vršnjakinja iz Berana (OŠ “Vuk Karadžić”) i Podgorice (OŠ “Maksim Gorki”). Arijana Bidžur, Alena Kadić, Ajla Perazić, Dehila Rašketić, Mihana Škretović, Adisa Kalamperović, Saida Erović, Amina Žigović, Dalila Pepeljak, Šejla Arabelović i Ema Perazić su prikazale izvanrednu igru i izuzetnu borbenost, dostojno reprezentujući Mrkojeviće i naš grad Bar.

Rezultat još više dobija na značaju činjenicom da škola nema fiskulturnu salu pa su utakmice u kojima su bili “domaćini” igrali u sali Osnovne škole “Srbija” u Starom Baru.

Povodom velikog uspjeha čestitku Školi uputio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

“Raduje nas činjenica da ste na ovakav način uspješno promovisali svoj kraj i grad i potvrdili odlične rezultate koje su učenici vaše škole ostvarili u prethodnom periodu u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Opšina Bar će i u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju unapređenju i razvoju dječijeg sporta, ali i uložiti napore da u okviru svojih nadleđnosti u saradnji sa ostalim subjektima realizuje jedan od značajnijih projekata, a to je izgradnja fiskulturne sale u Mrkojevićima čime će se stvoriti uslovi da se na bolji i kvalitetniji naslov valorizuju ovakvi i slični rezultati” stoji pored ostalog u čestitki gradonačelnika Raičevića.

Škola izražava posebnu zahvalnost profesoru Elviru Bajramoviću, koji rukovodi odbojkaškom sekcijom. Učešće na Kup takmičenju i odlazak na finalni turnir pomogli su: OŠ “Srbija” iz Starog Bara,  konoba „Makina Vučinića“, Šaban Škretović i Nedim Pelinković, na čemu su im se najtoplije zahvalili.

Share.

Comments are closed.