Učenici OŠ Anto Đedović učestvovali na konkursu fondacije EuroNatur i Bernd thies

Na literarnom i likovnom konkursu za učenike osnovnih škola “Ovako ja štitim medvjeda i vuka, a ti?”, realizovanom pod pokroviteljstvom Centra za zaštitu i proučavanje ptica fondacije EuroNatur i Bernd thies, svjetskih lidera iz oblasti zaštite krupnih zvijeri i životne sredine, učestvovali su i đaci OŠ „Anto Đedović“ Dib Eladly i Sofija Vinogradova (VII-3).  

Za njih je, kao učesnike ovog važnog takmičenja, obezbijeđena članska karta Centra za zaštitu i proučavanje ptica, koja uključuje dva izleta u njihovoj organizaciji i polugodišnji časopis “Crvendać”, čime su dobili priliku za nastavak upoznavanja ovih i drugih grupa životinja.

Profesorica Ljilja Milović, koja je koordinirala njihovo učešće u projektu, ističe da je za Diba i Sofiju ovo bio pravi izazov.

“Oni su talentovani u likovnom stvaralaštvu i crtežom najbolje daju odgovor na zadatu temu, što sam zapazila prateći njihov rad na časovima jezika i književnosti. Osim što su kroz radove otkrili svoja idejna rješenja, primjetno je i da njeguju ljubav prema životinjama, što je jedan od važnih ciljeva ovog takmičenja“, istikla je profesorica Milović, i sama veliki ljubitelj i zaštitnik životinja.

Ona je dodala da su ovakvi konkursi “prava prilika učenicima da o određenoj temi uče na kreativan način, ali i da razvijaju svoj talenat i podstiču ljubav prema onom što rade, jer to utiče na njihovo samopouzdanje i dalje učenje, a mi smo tu da im pružimo priliku i ohrabrimo ih da učestvuju”.

Share.

Comments are closed.