Učenici SEUŠ video porukama pomažu osnovcima u izboru obrazovanja

Lijepa tradicija učenika Ekonomsko ugostiteljske škole iz Bara da svakog proljeća obiđu barske osnovne škole i učenicima završnih razreda predstave obrazovne profile koje mogu upisati, ove godine je, zbog epidemije koronavirusa, morala biti obustavljena. To, međutim, mlade i kreativne ljude koji pohađaju ovu školu, nije obeshrabrilo, jer su pronašli način da dopru do osnovaca i to putem društvenih mreža. Kratkim i efektnim video prezentacijama na Facebook stranici Ekonomske škole, pokazali su, ne samo za koja se zanimanja mogu obrazovati, već i kako je društvene mreže moguće iskoristiti na kvalitetan i kreativan način u edukativne svrhe.

Predstavljanje obrazovnih profila naše škole PRAVNO-ADMINISTRATIVNI TEHNIČAR

Gepostet von JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar am Mittwoch, 3. Juni 2020

”S obzirom na epidemiološku situaciju i da se škole nisu mogle obilaziti, učenici su došli na ideju da urade video prezentaciju obrazovnih profila. To je rezultiralo nekom vrstom projekta, koji traje već tri mjeseca.U izradi prezentacija angažovani su učenici iz različitih sekcija: dramske, likovne, radio, članovi volonterskog kluba, svi oni koji žive i djeluju u Ekonomskoj školi”, kazala je gostujući u programu Radio Bara psihološkinja Branka Ćalasan.

Dobrodošlica osnovcima

Gepostet von JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar am Montag, 18. Mai 2020

Tako udruženi, uz koordinaciju predmetnih nastavnika, odjeljenskih starješina i školskog psihologa priredili su dobar i kvalitetan materijal u formi video prezentacija.

Predstavljanje obrazovnih profila naše škole- EKONOMSKI TEHNIČAR

Gepostet von JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar am Donnerstag, 28. Mai 2020

“Prezentacije su namijenjene osnovcima, jednostavne su forme, jasne i sažete i nadamo se da ćemo uspjeti da prenesemo šta to Ekonomska škola ima da ponudi i da će do budućih učenika doprijeti šta ih sve očekuje”, kazala je Ćalasan. 

Predstavljanje obrazovnih profila naše škole-TURISTIČKI TEHNIČAR

Gepostet von JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar am Mittwoch, 27. Mai 2020

Ona je pojasnila da Konkurs za upis u srednju Ekonomsko ugostiteljsku školu još nije raspisan, ali je poznat datum upisa, odnosno prijavljivanja učenika, koji će početi 29. juna, isključivo elektronskim putem.

U iščekivanju Konkursa, završavaju se sve neophodne pripreme za upis, a u ovoj ustanovi vjeruju da će ove godine biti formirana dva odjeljenja za obrazovni profil četvrtog stepena-ekonomski tehničar; jedno odjeljenje za profil-turistički tehničar i jedno odjeljenje na profilu-gastronomija. Za obrazovne profila u trajanju od tri godine, Ekonomsko ugostiteljska škola ponudiće upis za konobare, kuvare i prodavače.

Share.

Comments are closed.