Učenik izboden nožem u dvorištu škole

Učenik Srednje stručne škole P.Ž. (2001) ranjen je danas oko 13 sati u dvorištu te obrazovne ustanove. Na njega je nožem nasrnuo M.T. (2002) iz Nikšića, takođe đak škole.

Barska policija je veoma brzo uhapsila M.T. zbog pokušaja ubistva.

P.Ž. je hospitalizovan, i prema riječima doktorke Lane Vučetić operisan j,e i nalazi se van životne opasnosti. Oporavlja se na odjeljenju Intenzivne njege Opšte bolnice u Baru.

Okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja utvrdiće istraga.

“Prilikom fizičkog obračuna u blizini škole došlo je do upotrebe hladnog oružja – noža, kojom prilikom je, kako se sumnja, M.T. zadao ubodnu ranu P.Ž. u predjelu stomaka. Oštećeni je transportovan u Opštu bolnicu u Baru gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.  O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici koji se izjasnio da se lice M.T. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ‘ubistvo u pokušaju’, te je ovlastila Osnovnog državnog tužioca u Baru da izvrši uviđaj”, kaže se u saopštenju Policije.

Povodom incidenta u Srednjoj stručnoj školi tokom kojeg je učenik zaobio teške tjelesne povrede, izjavom za javnost obratio se direktor te obrazovne ustanove, Branislav Knežević.

“Obavještavamo javnost da se danas u našoj školi dogodio težak incident između dva učenika. Više informacija danas ne možemo saopštiti zbog činjenice da su istražne radnje kod drugih nadležnih organa u toku. Škola će uraditi sve sto je u njenoj nadležnosti odmah po dobijanju informacija od drugih organa, prvenstveno policije. Nema potrebe naglašavati da osuđujemo svaki vid nasilnog ponašanja, a posebno teške incidente, te škola nece ostati bez reakcije na ovaj slučaj, naprotiv. Samo je potrebno sačekati da prvo drugi organi završe svoj dio posla”, kaže se u izjavi Kneževića.

Share.

Comments are closed.