Uhapšeni osumnjičeni za devet teških krađa tokom ove i prošle godine

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar rasvijetlili su devet krivičnih djela teška krađa koja su izvršena na štetu više fizičkih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju više krivičnih djela teška krađa u dužem vremenskom periodu, a u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Baru, pripadnici barske policije lišili su slobode A.L. (18) i E.M. (25), oba iz Bara.

Oni su, kako se sumnja, od početka 2022. godine do aprila 2023. godine, na teritoriji Bara, naselja Dobra voda, Zaljevo i Utjeha, upotrebom fizičke snage, podesnim sredstvom i savladavanjem prepreka, u devet navrata, izvršili provale u stambene i pomoćne objekte koje koriste oštećena lica, gdje su izvršili premetačine i otuđili pvc stolariju, građevinski materijal, alat, djelove građevinskih mašina, bijelu tehniku, računarsku opremu, novac, zlatni nakit i ručne satove.

Otuđene predmete su prodavali njima poznatim licima za novac, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od više hiljada eura.

Share.

Comments are closed.