Ulcinjani Hristina Dragović i Duo Espressivo predstavili se barskoj publici

Sopran Hristina Dragović i “Duo Espressivo” iz Ulcinja, predstavili su se u subotu veče barskoj publici u Dvorcu kralja Nikole. Na repertoaru je bila španska i latino muzika.

“Donekle sam očekivala više publike, ali i ovo koliko je bilo, sasvim je dovoljno jer, vidjelo se na licima svih njih da su uživali i da im je lijepo. Bitan je osjećaj i kvalitet koji smo prenijeli“, kazala je nakon koncerta Hristina Dragović za Radio Bar i Bar Info .

Muzika i pjevanje su, kako naglašava, njen život.

Ova mlada umjetnica završila je Muzičku akademiju u Novom Sadu, odsjek solo pjevanje. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Pohađala je Masterclass solo pjevanja u Beču, gde je kao stipendista bečkog univerziteta, radila sa najeminentnijim profesorima, te španskim operskim pjevačem Ramonom Vargasom.

„Pjevanje je nešto što najviše volim da radim. Tada se najljepše osjećam… tada sam u nekom svom svijetu“, s osmjehom dodaje Hristina.

Na repertoaru koncerta u Baru bile su poznate, a kako je kazala, možda pomalo zaboravljene numere, koje sasvim sigurno, publika nema često priliku da čuje uživo.

 „Izveli smo numere poznatih izvođača, neki su možda pali u zaborav, kao što je Luz Casal ’In ano de amor’, ali tu je Buika, trenutno vrlo popularna u svijetu i pjesma ‘No habrá nadie en el mundo’. Bilo je i klasika poput Andrea Bocceli ‘Abrazame“, kao i ‘Besame mucho’ u našem aranžmanu…Nadam se da ćemo proširiti, repertoar pa ubaciti i malo fracuske muzike, ali za sada je ovo naš stil“, naglasila je Hristina.

„Duo Espressivo“ čine gitarista Imi Nimanbegu i pijanista Luka Marković. Sa Imijem Hristina sarađuje od prošle godine, a nedavno im se pridružio i Luka, koji pak sa Imijem kroz studijski i rad za druge muzičare, sarađuje deset godina.

„Znajući da i ja volim ovu vrstu muzike, pozvali su me i tako smo počeli saradnju. Iako zajedno sviramo tek nekoliko mjeseci, lijepo smo se uklopili i drago nam je da se to publici dopada“, zadovoljno je prokomentarisao Marković nakon koncerta.

Za naredni period trio planira i autorsku muziku, ali za sada im je prvenstveno cilj da ovaj repertoar predstave publici u Crnoj Gori i šire.

Share.

Comments are closed.