Umjesto Dana biblioteke, besplatno učlanjenje, povelje i zahvalnice biće poslate poštom

JP Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica “Ivo Vučković” planirali su da, povodom obilježavanja Dana Biblioteke, organizuju cjelodnevnu manifestaciju “Ne odustaj od čitanja knjige – nikada”, koja je trebala da se održi u prostorijama Biblioteke, u subotu, 21. marta 2020. godine.

“Zbog najavljenog otkazivanja svih repertoarskih programa usljed opasnosti od koronavirusa, toga dana će se upriličiti samo akcija besplatnog učlanjenja u Biblioteku u vremenu od 7 do 12 časova na pozajmnim odjeljenjima za djecu i odrasle, dok će čitaonica od 16. marta biti zatvorena za korisnike.

Povelje i zahvalnice prijateljima Biblioteke, predviđene za uručivanje u svečanom dijelu manifestacije, proslijediće se lično ili putem pošte.

Ostali programi: Okrugli sto “Nova uloga savremene školske biblioteke” i “Gosti kao bibliotekari”, odnosno druženje sa sugrađanima različitog zanimanja i starosnog doba, koji iz ličnog ugla preporučuju knjige za čitanje, odlažu se do daljeg”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje Mila Čordašević, rukovodilac Biblioteke.

Dobitnici povelja za doprinos radu i ugledu Biblioteke su:

a) ustanove i institucije: Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Bar, Radio Bar, Bar Info i RTV Corona

b) pojedinci: Vjenceslava Ševaljević – bibliotekarka savjetnica i v.d. pomoćnika direktora Nacionalne biblioteke CG; Željko Milović – pisac, publicista i novinar iz Bara; Vjera Knežević Vučićević – novinarka Radio Bara i dopisnica “Pobjede”; Alma Ljuca – samostalna novinarka iz Bara i Snežana Vujović – urednica Drugog programa Radio Crne Gore

c) najaktivniji čitaoci u 2019. godini: Helena Čabarkapa (najmlađi član Biblioteke); Marin Šaltić (najvjerniji član Dječjeg odjeljenja); Petar Bokan (najvjerniji član Odjeljenja za odrasle) i Muris Adrović (najaktivniji korisnik čitaonice). Pored dobijene povelje, čitaoci će biti nagrađeni knjigom i besplatnom članskom kartom Biblioteke.

Dobitnici zahvalnica za pomoć i uspješnu saradnju su darodavci knjiga u 2019. godini: Tara i Karla Miranović, Radmila Škuletić (učenice iz Bara); Milan Vujović (pisac i novinar Radio Bara); Andrej Nikolaidis (pisac iz Ulcinja); Emina Nuredinovska (član Biblioteke) i Božidar Strugar (penzioner iz Bara); zatim CANU Podgorica i Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” Bar, kao i ovogodišnji donatori knjiga za Dan Biblioteke: Branka i Saša Brajović, Anica Pavlović, Zlata Škrijelj Husić, Evgenija Iškova i Vasko Milošević (svi iz Bara) i Jovan Nikolaidis (pisac i izdavač iz Ulcinja). Zahvalnicu su, takođe, dobili i Biblioteci najodaniji saradnici: mr Đurđa Martinović – bibliotekarka savjetnica i rukovodilac COBISS centra CG; Dragan Radusinović – referent Matične službe u Nacionalnoj biblioteci CG; Dragica Milić (Ministarstvo kulture); Nade Pavlović (direktor knjižare „Olovka“) i Blažo Simović – organizator opštih poslova u JP Kulturni centar Bar.

Obavještavamo javnost da će pozajmna odjeljenja Biblioteke za sada raditi po ustaljenom rasporedu (radnim danima od 07:00 do 19:00h i subotom od 07:00 do 12:00h), a ukoliko, u međuvremenu, dođe do promjena i novih informacija, korisnici bibliotečkih usluga biće blagovremeno obaviješteni.

Share.

Comments are closed.