UP: U Baru rasvijetljeni otmica, lažno prijavljivanje i krađa

Službenici Uprave policije u Baru su rasvijetlili tri krivična djela izvršena na području ove opštine i zbog njih dvije osobe lišili slobode a protiv jedne podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Policija je istog dana kada je izvršeno krivčno djelo otmica lišila slobode osumnjičenog. Naime, 16. avgusta slobode je lišen D.C. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo otmica na štetu M.B.

Osumnjičeni je ovo djelo izvršio na način što je, sumnja se, upotrebom fizičke sile mimo volje M.B. na dijelu magistralnog puta iznad Petrovca nasilno smjestio M.B. u svoje vozilo,  a zatim ga odveo do mjesta Sotonići u Baru gdje ga je vezao i zadao mu više udaraca u namjeri da od njega iznudi novac u iznosu od 4.000 eura na ime duga za oštećenja na rent a car vozilu. Oštećeni M.B. je to vozilo iznajmio od osumnjičenog.

Zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje policija u Baru je podnijela krivičnu prijavu portiv A.A. (24) iz Republike Sjeverne Makedonije. On je lažno prijavio jedno lice da mu je uz prijetnju otuđilo novac u više navrata.

Policija je lišila slobode N.R. (22) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je, sumnja se, koristeći pažnju oštećenog iz šanka jednog ugostiteljskog objekta otuđio torbu sa novcem i ličnim stvarima.

Share.

Comments are closed.