UP: Upravi policije, niti OB Bar, nije prijavljeno održavanje skupa Pokreta Evropa sad

Tim za odnose sa javnošću Uprave policije uputio je saopštenje povodom navoda predstavnika Pokreta Evropa sad, da je u Baru otkazan sastanak te političke grupacije. Saopštenje prenosimo integralno:

Povodom navoda objavljenih na pojedinim portalima, u cilju tačnog informisanja javnosti, pojašnjavamo sljedeće: 

Upravi policije, niti Odjeljenju bezbjednosti Bar, nije prijavljeno održavanje bilo kojeg javnog skupa, niti sastanka u organizaciji Pokreta Evropa sad, kao ni protesta građana koji bi se eventualno mogao organizovati tim povodom.

Na osnovi saznanja do kojih su došli, da je moguće da će se u hotelu „Princess” u Baru održati skup Pokreta Evropa sad, službenici policije su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi ispratili nenajavljeni događaj, kao i u svim sličnim slučajevima, u skladu sa Zakonom. 

Iz nama nepoznatih razloga, ovaj skup nije održan, niti su najavljeni gosti dolazili u hotel „Princess”.

Samim tim, niko od starješina Uprave policije nije na bilo koji način imao službenu komunikaciju sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, niti je u zvaničnoj formi sugerisao da se isti ne održi, pogotovo ne iz razloga bezbjednosti, niti je za time bilo opravdanog povoda.

Nezvanični vidovi komunikacije, koji se pominju, ako ih je bilo, nisu nam poznati, niti bismo ih komentarisali, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Share.

Comments are closed.