Upis u državne vrtiće počinje sjutra

Konkurs za prijem djece u Javnu predškolsku ustanovu „Vukosava Ivanović Mašanović“ počinje sjutra, 26. maja i trajaće 15 dana.

Upis će se, zbog situacije sa koronavirusom, vršiti elektronskim putem preko portala www.upisi.edu.me. Direktorka ove ustanove, Tanja Bardić, za Radio Bar i Bar Info je kazala da će podnošenje prijave za upis biti veoma jednostavno.

„Roditeljima će biti potrebna mail adresa, a kada se uloguju biraće opciju ’podnesi zahtjev’ – predškolsko i potom će moći da popune obrazac. Nakon popunjavanja formulara moći će da podnesu zahtjev za upis. Oni roditelji koji nijesu u mogućnosti da to urade od kuće i koji nemaju mail adresu, biće im omogućeno da to odrade u prostorijama uprave vrtića“, objasnila je Bardić.

Na portalu će takođe biti i opcija za odlaganje upisa, s obzirom na situaciju sa Covidom 19. „Imaćemo iz svake škole informaciju da je došlo do odlaganja upisa, pretpostavljamo da će ih biti dosta. Pretpostavljam da se zbog toga prvo i vrši upis djece u škole, pa zatim u vrtiće“, kazala je.

Bardić je istakla i to da će se svi ugovori o boravku i ishrani djeteta sa roditeljima sklapati početkom nove školske godine.

„Moram da naglasim da će se djeca koja su pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja do 16. marta 2020. godine i čiji su roditelji izmirili obaveze za boravak djeteta do tog datuma, smatrati upisanim od 01. septembra 2020. godine. Za sve informacije uvijek stojimo na raspolaganju“, zaključila je Bardić.

Share.

Comments are closed.