Upis u Gimnaziju do sjutra, već prvog dana 120 prijava

Upis u sve srednje škole je počeo u ponedjeljak 29. juna, a prijave se podnose elektronskim putem. Za Gimnaziju “Niko Rolović” konkursom je predviđen upis pet odjeljenja, četiri opšte gimnazije i jedno odjeljenje filolološke gimnazije – ukupno 140 učenika. I ove školske godine je tradicionalno velika zainteresovanost učenika za upis u gimnaziju, tako da je već prvog dana podneseno oko 120 prijava.

“Komisija za upis svakog dana oko 16 časova objavljuje ažuriranu rang listu, tako da učenici mogu pratiti svoj status i, ukoliko to  žele, povući prijavu i konkurisati u neku drugu školu. Danas će biti objavljena rang lista do sada prijavljenih kandidata, a do ovog trenutka ih je ukupno 142-oje. Upis traje do četvrtka 02. jula do 15,00 sati, a Škola će konačnu rang listu objaviti 3. jula. Učenici koji budu primljeni treba da 6. i 7. jula donesu originalna svjedočanstva sedmog, osmog i devetog razreda. Komisija će primati dokumenta od 9 do 13 sati”, informisala nas je Slavica Vujović, pedagog gimnazije.

Dakle, Barska gimnazija ne gubi od svog rejtinga i ugleda – već trećeg dana, prije podne, premašen je broj učenika predviđen za prijem u  prvi razred. Jer, prema planu upisa predviđeno je da u svakom od pet odjeljenja bude po 28 učenika. Do sada je dvoje prekobrojno, ali vidjeće se koliko će ih biti do sjutra, do 15 sati kada se završava konkursni rok za gimnaziju.

Share.

Comments are closed.