Uprava policije: Među privedenim navijačima u Budvi 13 Barana

Budvanska policija je zbog incidenta koji se dogodio prije početka vaterpolo utakmice lišila slobode 34 lica, dok je protiv sedam maloljetnih lica podnijela krivične prijave u redovnom postupku.

“Prije početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između vaterpolo kluba “Primorac” iz Kotora i vaterpolo kluba ‘Partizan’ iz Beograda na bazenu ‘Dragan Trifunović’ došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po procjeni policije, oko 120 navijača vaterpolo kluba ‘Partizan’.

Nakon incidenta u službene prostorije privedeno je ukupno 41 lice od kojih su sedam maloljetnici. Protiv sedam maloljetnih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Slobode su lišene 34 punoljetne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo. Od 34 osobe lišene slobode njih sedam se tereti i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Među privedenima je i 13 Barana.

„Ova lica su kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena ‘Dragan Trifunović’, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta. Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen ‘suzavac’ unutar objekta. Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i  lica koja su aktivirala suzavac. Osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake tjelesne povrede“, kaže se u saopštenju policije.

Share.

Comments are closed.