Vasa Pavić Big Bend zatvorio džez i muzički program Barskog ljetopisa

Sinoć je na “Barskom ljetopisu” nastupio “Vasa Pavić Big Bend”, čime je zatvoren i džez dio muzičkog programa ovogodišnjeg festivala.

Poznati podgorički sastav čini 14 muzičara: Jelena Strunjaš, Milena Konatar (flauta), Milena Kankaraš (klarinet), Stefan Pavićević (alt saksofon), Milutin Barbul (tenor saksofon), Maša Tulić (horna), Sava Rajković, Sara Lakičević, Bojan Drobnjak (trube), Meša Kerović, Dario Maršić (tromboni), Enes Tahirović (klavijatura), Milorad Šule Jovović (bas gitara) i Slaven Ljuljić (bubanj). Svi su sinoć na pozornici Doma kulture nastupili nakon duže pauze.     

“Osjećaj poslije zaista duge pauze je sjajan. Mi se uvijek osjećamo fantastično kada smo na bini. Drago nam je da komuniciramo sa publikom i prosto smo uživali”, kazao je Milutin Barbul nakon koncerta.

Slične utiske nakon nastupa imala je Sara Lakičević, dodajući: “Jako nam je drago da smo bili dio ovogodišnjeg programa ‘Barskog ljetopisa“. Znamo da svi festivali u Crnoj Gori i zbog korone i zbog kompletne situacije sa pandemijom podržavaju crnogorske umjetnike, za šta smo zaista zahvalni. Uprkos vremenskim neprilikama, sve je organizovano tako da se koncert održi. Mislim da smo nakon ovolike pauze svi u Big Bendu osjetili jednu novu energiju i želju da se još više nastupa, osvoji neki novi repertoar i da zajedno uživo u muzici”.

Publika je uživala u repertoaru koji obuhvata najrazličitije autore i žanrove – od Arethe Franklin, Teda Whitea, “Blues Brothersa”, Ray Charlesa, preko rok hitova grupe “Guns `n Roses”, Ozzy Osbourna do Bruna Marsa.

“Ovo jeste naš uobičajen repertoar za sad. Planiramo njegovo proširenje, odnosno da malo više radimo džez repertoar, ali ćemo se uvijek svakako truditi da ga prilagođavamo različitim muzičkim žanrovima – i roku i popu i fanku i džezu… Publika podjednako dobro reaguje i na džez standarde i na raznolikost koju unosimo. Mi se ipak trudimo da sviramo popularne žanrove koji će joj biti dodatno prijemčivi”, kazao je nakon koncerta Milutin Barbul.

“Vasa Pavić Big Bend” je nastao prije dvije godine. Sve je počelo kada se na Barbulovu inicijativu okupilo 12 kolega sa odsjeka klasičnih i džez instrumenata da nastupi povodom dana Muzičke škole. Publika je na tu ideju i njihov nastup jako dobro reagovala, pa je bilo logično nastaviti sa nastupima i pružiti publici na ovim prostorima nešto novo.

Nastavak programa “Barskog ljetopisa” je večeras, od 21:00, kada će biti održana promocija posljednjeg romana Nikole Nikolića “Sirene za uzbunu”. Predviđeno je da se održi ispred Dvorca kralja Nikole, a biće premještena u veliku salu Doma kulture u slučaju padavina. Moderatorka večeri biće Dragana Erjavšek, novinarka, književni i muzički kritičar.

Share.

Comments are closed.