Veče Rajka Joličića u Biblioteci za slijepe

Autorsko veče Rajka Joličića, umjetnika i novinara iz Bara, održano je sinoć u Biblioteci za slijepe Crne Gore.

Joličića su predstavili kao pjesnika, novinara, satiričara, glumca, humoristu i humanistu

“On je nadasve legenda grada Bara, ima oko trideset objavljenih knjiga poezije, anegdota, zbirki stihova za djecu, a poznat je i kao autor mnogih, svima znanih, pjesama sa motivima Crne Gore, u izvođenju narodnih pjevača. Rajko je autor i čuvene emisije Radio Bara – ‘Selu u pohode’”, čulo se u uvodnoj riječi.

O stvaralaštvu ovog svestranog umjetnika i kulturnog radnika govorio je Veselin Joketić, predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj. Program je vodila Marija Zeković.

Veče poezije i humora ovog čovjeka izuzetnog i originalnog duha okupilo je ljubitelje dobrog stiha, pozitivne atmosfere i dobronamjerne i vrcave šale.

Joličić se na duhovit i satiričan način prisjetio različitih “zgoda i nezgoda” sa ovih prostora. Prisutni su glasnim smijehom i aplauzima prekidali i propratili dramske fragmente koje je autor na vrlo sugestivan način dočarao. Joličić je stihovima, anegdotama i dramskim komadima probudio u publici od toplih i nostalgičnih emocija do neobuzdanog smijeha. Naročit prijem kod prisutnih izazvali su satirični osvrti na domaći mentalitet i društvene mane.

Umjetničko veče Rajka Joličića upriličeno je u okviru kulturnog programa Biblioteke za slijepe.

Share.

Comments are closed.