Vernesa Hasanagić sašila i donirala 135 zaštitnih maski

Da ljudska humanost, briga i empatija do izražaja naročito dolaze u kriznim vremenima punim brige i neizvjesnosti, potvrdila je i poznata barska šnajderka Vernesa Hasanagić, vlasnica modnog studija “Stil”. U danima kada dame u Baru, a i njene mušterije širom Crne Gore slabo razmišljaju o novim, svečanim haljinama koje se već godinama rađaju pod vještim prstima kreativne Vernese, ona i njena šivaća mašina ipak nijesu na zasluženom odmoru.

Vernesa je od sopstvenih sredstava kupila materijal i u svom salonu sašila 135 zaštitnih maski koje je donirala medicinskom osoblju Doma zdravlja (50 komada) i Hitnoj službi (25 komada), dok je 60 poklonila vrijednim volonterima i zaposlenima u barskom Crvenom krstu.

“Željela sam da dam doprinos u borbi koju ovih dana svi zajednički vodimo. Za potrebe medicinskih radnika sašila sam maske u bež boji, dok je Crveni krst dobio žute sa zelenim trakama”, kaže Vernesa za Radio Bar i Bar Info.

Ona nije željela da se fotografiše, jer, kako je objasnila, maske nije pravila zbog reklame, nego iz čiste želje da pomogne onima kojima je ovakav vid podrške najpotrebniji. Insistirali smo da objavimo makar fotografije maski.

Share.

Comments are closed.